Categorie Algemeen

BioVolt: een niet-elektrische telefoonoplader
Algemeen

BioVolt: een niet-elektrische telefoonoplader

Een bacterie die steenpuisten kauwt, kan telefoons in plattelandsgebieden opladen Volgens een artikel dat deze week op Newscientist.com is gepubliceerd, zou een telefoonoplader die met bacteriën werkt, de oplossing kunnen zijn voor gebieden die in ontwikkelingslanden geen elektriciteit hebben. Op het platteland van Oeganda heeft bijvoorbeeld minder dan 1 van de huishoudens toegang tot het elektriciteitsnet en gebruiken de inwoners vaak autoaccu's om te voorzien in licht en om elektrische apparaten op te laden.

Lees Verder

Algemeen

DIY zelfgemaakte trucs

Op Youtube is het mogelijk om zelfgemaakte homevideo's te vinden. Bij deze gelegenheid en ter introductie verzamelen we deze video van TVE 1 -Spain Direct Program- waarin u enkele zeer eenvoudige en praktische zelfgemaakte trucs kunt zien, voor iedereen toegankelijk. Door het aanbrengen van vloeibare zeep of badgel.
Lees Verder
Algemeen

Pancreaskanker: waarom is het zo dodelijk?

Ondanks dat het een van de minder frequente tumoren is, is het een van de dodelijkste vanwege de late diagnose. Pancreaskanker is een ziekte die niet de verspreiding heeft van andere soorten tumoren, zoals maar het is de vierde belangrijkste doodsoorzaak wereldwijd geworden.
Lees Verder
Algemeen

Kunt u uw tong inslikken?

Een hardnekkige, maar verkeerde en potentieel schadelijke overtuiging. Het kan ertoe leiden dat mensen met goede bedoelingen onverstandige dingen doen met fatale gevolgen. Om ervoor te zorgen dat u dit niet overkomt, gaan we uitleggen wat u moet doen als iemand buiten bewustzijn is. Het is onmogelijk om te slikken De tong De tong wordt verankerd aan de mondbodem door de frenulum, een stukje weefsel dat ervoor zorgt dat we de tong niet kunnen inslikken.
Lees Verder
Algemeen

Hoe genen de manier waarop we leven en slagen in het leven beïnvloeden

Wat bepaalt dat iemand succesvol is in het leven? Het lijkt erop dat het antwoord in onze genen zit. Bepaalde genen kunnen van invloed zijn op de academische prestaties die een persoon zal behalen. Drie genen: DAT1, DRD2 en DRD4 lijken met elkaar te zijn geassocieerd met iemands gedrag, inclusief motivatie, intelligentie, aandacht, geweld en cognitieve vaardigheden.
Lees Verder
Algemeen

Querença, het kleine en unieke stadje van de Algarve

Querença is een heel klein dorp in het binnenland van de centrale Algarve (departement Loulé). Querença: de kerk, de architectuur, de huizen… Na een kort bezoek ging ik op zoek naar informatie, aangezien het evenwichtsgevoel - bijna in de stijl van Alvaro Siza - van de heersende landelijke architectuur mijn aandacht trok.
Lees Verder
Algemeen

Reizen voor vrouwen

Enkele reisideeën voor vrouwen alleen of in een groep die door The Herald Sun worden aangeboden. Verbinding maken met een godin: een bestemming bezoeken tijdens een festival kan een inspirerende ervaring zijn. Het festival presenteert de roze stad Jaipur met zijn beste kleuren, straatparades en veel dansen en zingen.
Lees Verder
Algemeen

Benodigde hulpmiddelen voor tuinonderhoud

Welk gereedschap heb je nodig om voor een tuin te zorgen? Als je een amateurtuinier bent of er een wilt worden, is het normaal dat je geen idee hebt wat je nodig hebt om te werken. Hier is een eenvoudige lijst van enkele van de meest voorkomende tuingereedschap en gebruiksvoorwerpen en hun respectievelijke toepassingen: Schop: we zullen de schop gebruiken om de grond te graven en voor te bereiden voor de teelt.
Lees Verder
Algemeen

Beste nanotechnologieproducten van 2004

Het tijdschrift Forbes heeft zojuist een lijst gepubliceerd met wat het beschouwt als de 10 beste producten gemaakt met nanotechnologie en op de markt gebracht in 2004. De beste nanoproducten volgens de mening van de experts van Forbes en Lux Research zijn de volgende: Broeinesten (voetwarmers) . Ze zijn slechts 2,5 mm dik en kosten $ 19 voor een paar.
Lees Verder
Algemeen

Schildertips: borstels

We gaan enkele tips en trucs geven voor schilderen die erg nuttig kunnen zijn en ons werk nuttiger kunnen maken. Onthoud als algemeen advies dat: voor onregelmatige oppervlakken zoals hoeken, lijstwerk, enz. ronde borstels zijn beter, voor grote en vlakke oppervlakken is de beste oplossing de roller of platte en brede borstels.
Lees Verder
Algemeen

Hoe lampenkappen te bouwen

5 eenvoudige stappen om uw eigen lamp te maken Lampen en frames, we leggen het proces stap voor stap uit zodat de realisatie de gemakkelijkste en eenvoudigste manier is. Een andere toepassing van decoratieve stoffen is de realisatie van lampenkappen, aangezien hun stof niet alleen een doorschijnend materiaal is, maar ook de rest van de omgeving kan coördineren en de scène kan bepalen.
Lees Verder
Algemeen

Hoe je een kast goed kunt gebruiken

Zelfs in goed gebruikte huizen of grote huizen komt er een tijd dat er geen kasten meer kunnen worden geïnstalleerd. Tegenwoordig zijn er veel ruimtebesparende items op de markt die het gemakkelijk maken om de meest ontoegankelijke delen van het huis te gebruiken Installatie van opslagsystemen in kastruimtes In de keuken gaan de meest bruikbare ideeën door een roterende bak om de capaciteit van het meubilair te vergroten hoekpalen, zoals met gaasmanden in alle soorten en maten om in uittrekelementen of achter deuren te passen.
Lees Verder
Algemeen

Hoe roestvlekken uit de badkuip te verwijderen

Als er een klein waterlek is in de kraan van onze badkuip of gootsteen, laat het lek na verloop van tijd een streep roest achter van de kraan naar de gootsteen. Deze onaangename roestvlek kan thuis worden verwijderd met natuurlijke producten zoals citroen en zout. Om de roestvlek uit de badkuip te verwijderen hebben we daarom nodig: 1 citroen (of limoen indien niet) 1/4 glas Deze natuurlijke remedie op basis van citroen en zout is enorm effectief dankzij de combinatie van de zuurgraad van citroen met de schurende kracht van zout.
Lees Verder
Algemeen

Waarom doen de gewrichten pijn als het gaat regenen?

"Mijn knie doet pijn, daarom gaat het regenen" Je hebt vast wel vaker zulke uitdrukkingen gehoord. Maar is er enige waarheid in deze overtuiging? Bewolkt met een kans op pijn. Geef de barometrische druk de schuld. Elke verandering in atmosferische druk kan bij sommige mensen hoofdpijn of gewrichtspijn veroorzaken.
Lees Verder
Algemeen

Wat is "corporate compliance"?

Het vertaalt zich letterlijk als "corporate (regelgevende) compliance" en is de naam die wordt gegeven aan de organisatie en het managementsysteem dat het bedrijf moet implementeren om zijn strafrechtelijke aansprakelijkheid te vermijden of waar nodig te verminderen. Deze nieuwe strafrechtelijke aansprakelijkheid van de Het bedrijf wordt afgebakend door Wet 1/2015 van 30 maart, die het Wetboek van Strafrecht wijzigt, dat in werking is getreden op 1 juli 2020.
Lees Verder
Algemeen

Hoe krukken te bekleden

Stofferen van krukken in 3 eenvoudige stappen Bij de bekleding van krukken leggen we het proces stap voor stap uit om het makkelijker en makkelijker uit te voeren. Dit alles betekent dat de stoelbekleding bijna periodiek moet worden vernieuwd.Schuimrubber en synthetische vullingen zijn gemakkelijker in gebruik en schoner.
Lees Verder
Algemeen

Is het gebruik van computerapparatuur op het werk toegestaan?

We bevinden ons in het tijdperk van de technologie, het is normaal dat het gebruik van elektronische apparaten (mobiele telefoons, tablets, computers ...) enorm is toegenomen. Er zijn echter werknemers die te ver gaan in hun gebruik en ze voor totaal verschillende doeleinden gebruiken Het komt steeds vaker voor dat dit soort procedures bij rechtbanken wordt gezien.
Lees Verder
Algemeen

Roken en risico op schizofrenie

Roken kan het risico op schizofrenie verhogen Nieuw onderzoek suggereert dat roken de impact van een gen dat verband houdt met schizofrenie verandert. Estegen, van transcriptiefactor 4 (TCF4), speelt een sleutelrol bij de vroege hersenontwikkeling. Het onderzoek toonde aan dat gezonde volwassenen die TCF4-varianten dragen en roken, akoestische stimuli minder effectief verwerken dan de rest. , zoals het geval is bij patiënten met schizofrenie.
Lees Verder
Algemeen

Zoek goedkope vluchten met Google

Met Google Flights kunt u per regio naar bestemmingen zoeken om de goedkoopste vlucht te vinden. Het organiseren van een reis kan een hele klus zijn, vooral als het gaat om het boeken van vluchten. Vaak kan uw keuze voor een luchthaven uw vakantiebudget bepalen, maar gelukkig heeft Google het probleem opgelost.
Lees Verder
Algemeen

Leer DIY

Kun je DIY leren op internet? Het antwoord is ja. Josh Catone op zijn pagina Een grote lijst met sites die je leren hoe je dingen moet doen, presenteert een uitstekende gids voor nuttige sites om veel dingen te leren over doe-het-zelf (doe-het-zelf) of hoe je dingen in het algemeen van de meest uiteenlopende kunt doen onderwerpen van iets bouwen tot een taart bakken.
Lees Verder