Categorie Voeding

Avocado en gezond eten
Voeding

Avocado en gezond eten

Avocadoconsumptie kan in verband worden gebracht met een gezonder dieet. Avocadoconsumptie kan in verband worden gebracht met een dieet van betere kwaliteit. De resultaten van een onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition Journal, laten zien dat avocadoconsumenten een hogere inname hebben van belangrijke voedingsstoffen, verminderde consumptie van toegevoegde suikers, lager lichaamsgewicht, lagere body mass index (BMI) en middelomtrek, verhoogde niveaus van 'goed' cholesterol en lager risico op metabool syndroom .

Lees Verder

Voeding

Isotone dranken en tandholtes

Isotone en energiedranken veroorzaken onomkeerbare schade aan tanden. Overmatige consumptie van isotone en energiedranken, vooral onder tieners, veroorzaakt onomkeerbare schade aan tanden. De hoge zuurgraad in deze dranken tast het tandglazuur aan, de glanzende buitenste laag van de tand.
Lees Verder
Voeding

Palmolie: is het echt zo slecht voor onze gezondheid?

Je shampoo, cacaocrème, margarine en zelfs je lippenstift bevatten palmolie, we vinden het terug in 50 van de producten die we normaal gesproken kopen en die we dagelijks gebruiken. In voedingsmiddelen, wasmiddelen, cosmetica denk ik vee vet te mesten en, in toenemende mate, de productie van biobrandstof.
Lees Verder
Voeding

Waarom zijn vezels essentieel voor onze gezondheid?

Weet u hoeveel vezels u dagelijks moet eten? Vezel is een belangrijk onderdeel van een gezond voedingspatroon. De consumptie van vezels is belangrijk om de gezondheid van onze darmen te behouden, en vermindert ook de kans op diabetes type 2 en gewichtstoename. worden verteerd bij het bereiken van de dikke darm.
Lees Verder
Voeding

Door chocolade te eten, kun je een Nobelprijs winnen

Wist je dat de landen die meer chocolade consumeren een groter aantal Nobelprijswinnaars onder hun inwoners hebben? Veel studies hebben de voordelen van chocolade voor de gezondheid aangetoond. Een van deze voordelen is de verbetering van de cognitieve functie, in het bijzonder lijkt chocolade het risico op dementie te verminderen en de cognitieve functie bij ouderen met geheugenproblemen te verbeteren.
Lees Verder
Voeding

Een appel per dag om overgewicht te bestrijden

Een stof die in appelschil voorkomt, kan overgewicht voorkomen. Zonne-energie is een stof die de hoeveelheid spier- en bruinvet verhoogt, twee van de soorten weefsels die het meeste vet verbranden, waardoor obesitas wordt voorkomen. Ursolzuur is een wasachtige substantie die van nature voorkomt in veel planten, waaronder bosbessen, lavendel, oregano, pruimen, munt en basilicum, en komt vooral voor in appelschillen.
Lees Verder
Voeding

Kan verbrande toast kanker veroorzaken?

De chemische verbinding die wordt gevormd door hoge temperaturen kan de oorzaak zijn. De British Food Standards Agency (FSA, in het Engels) raadt aan om de toast niet te veel bruin te maken of de aardappelen te veel te bakken om het verschijnen van acrylamide te voorkomen. Is het echt nodig? Waarom wordt acrylamide gevormd in voedsel?
Lees Verder
Voeding

Door ijs te eten bij het ontbijt word je slimmer

Een bolletje ijs bij het ontbijt kan de capaciteit van je hersenen helpen verbeteren. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Vaak hebben we geen tijd om iets gezonds te eten of eten we gewoon niets. Soms zien we ijs als iets dat we niet mogen misbruiken, maar nu heeft een Japans onderzoek uitgewezen dat mensen die ijs eten als ze wakker worden, langere reactietijden hebben. snel en ze zijn beter in het verwerken van informatie.
Lees Verder
Voeding

De waarheid over detox-diëten

Werken detox-diëten? Hun belangrijkste doel is om het lichaam van gifstoffen te reinigen en ook om u af te laten vallen. Wat is een detoxdieet? Het is gebaseerd op het concept van het reinigen van het lichaam van gifstoffen. Gifstoffen zijn stoffen die kunnen schadelijk zijn voor het lichaam, zoals sommige afvalproducten die het gevolg zijn van normale cellulaire activiteit en de chemicaliën waaraan we worden blootgesteld in onze omgeving, voedsel en water.
Lees Verder
Voeding

De gezondheidsvoordelen van het eten van granaatappel

Wat zijn de voordelen van granaatappel? De granaatappel is het "juweel van de herfst" Het is een van de gezondste vruchten. Het is rijk aan vitamine C en kalium, een geweldige bron van vezels en arm aan calorieën. Granaatappels zijn niet alleen heerlijk, maar zijn ook een van de gezondste voedingsmiddelen die je kunt eten! Gezondheidsvoordelen van granaatappel1.
Lees Verder
Voeding

Hoe koffie onze biologische klok verandert

Koffie zet onze biologische klok bijna een uur terug. We weten allemaal dat het drinken van koffie 's nachts ons wakker houdt, maar nu laat nieuw onderzoek zien hoe cafeïneconsumptie onze biologische klok beïnvloedt. Koffie drinken voor het slapengaan kan ons circadiane ritme vertragen. tot 40 minuten, waardoor we moeilijker in slaap kunnen vallen.
Lees Verder
Voeding

Carotenen en diabetes

Beta-carotenen, de voedingsstoffen die groenten en fruit hun rode en oranje kleur geven, zouden het risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 kunnen verminderen bij mensen met een genetische aanleg voor de ziekte, integendeel, hetzelfde onderzoek toont ook aan dat Gamma-tocoferol, de belangrijkste vorm van vitamine E in de voeding, kan het risico verhogen van een persoon met een genetische aanleg voor het ontwikkelen van diabetes type 2.
Lees Verder
Voeding

Laat eten kan het geheugen aantasten

Het huidige tempo van het leven zorgt ervoor dat veel mensen laat eten en deze verschoven schema's kunnen gevolgen hebben voor hun geheugen. Mensen hebben, net als veel dieren, een interne klok die is afgestemd op de dagelijkse cycli van licht en donker. Het is wat bekend staat als circadiane ritmes.
Lees Verder
Voeding

Wat u moet eten als u verkouden bent of griep heeft

Omdat voor een goede gezondheid soms geen medicijnen nodig zijn, zijn antibiotica en andere door de arts voorgeschreven behandelingen vaak nodig als we verkouden zijn of griep hebben, maar sommige basisvoedingen kunnen ook heel goed zijn om ons beter te laten voelen. Eieren Eieren zijn rijk aan zink, wat het immuunsysteem versterkt en kan helpen bij verkoudheidsverschijnselen.
Lees Verder
Voeding

Obesitas bij kinderen en wiskundeprestaties

Obesitas bij kinderen is gekoppeld aan slechte rekenprestaties. Een team van onderzoekers van de Universiteit van Missouri, VS, heeft ontdekt dat het gewicht van kinderen verband houdt met hun rekenprestaties. Er werden meer dan 6.250 bestudeerd. schoolkinderen van de kleuterschool tot de basisschool, en gedurende deze tijd rapporteerden gezinnen en leraren over de interpersoonlijke vaardigheden en het emotionele welzijn van kinderen.
Lees Verder
Voeding

Groene thee helpt je om beter oud te worden

Thee is een van de meest populaire dranken ter wereld en heeft veel voordelen en eigenschappen voor onze gezondheid. Een recente studie over groene thee heeft geconcludeerd dat de consumptie ervan gunstig is voor het verouderingsproces en ons helpt om beter ouder te worden. Foto door rawpixel.com van Pexels In de studie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition hebben ze deelgenomen. meer dan 1000 mensen, en laat zien dat volwassenen die regelmatig groene thee drinken in de loop van de tijd wendbaarder en onafhankelijker blijven dan degenen die dat niet doen.
Lees Verder
Voeding

Gezond eten, lichaamsbeweging en levensverwachting

Lichaamsbeweging en een gezond dieet met fruit en groenten verhogen de levensverwachting van vrouwen ouder dan 70 jaar. Vrouwen van 70 jaar en ouder die veel bewegen en veel groenten en fruit eten, hebben een langere levensverwachting, volgens een studie gepubliceerd in het Journal of the American Geriatrics Society.
Lees Verder
Voeding

Hoe kom je over kerstuitsparingen heen?

Tips om kerstuitbarstingen te overleven Met Kerstmis eten en drinken we veel meer dan normaal, het gemiddelde alcoholgebruik van een persoon stijgt met 40, en de gemiddelde kerstdaglunch is meestal rond de 950 calorieën, bijna de helft van de energiebehoefte van de hele dag.
Lees Verder
Voeding

Algen genezen

Algen worden ingezet ter bestrijding van: cholesterol, hoge bloeddruk, verstopping en schildklier Laten we het jaar goed beginnen! Vertel me wat je eet en ik zal je vertellen wie je bent ... Algen met plantenorganismen, zoet of zout water, die geen bloemen ontwikkelen zoals land- en waterplanten. Het is zeldzaam om een ​​dikke Aziaat te zien met cholesterol- of gezondheidsproblemen.
Lees Verder