Informatie

RSS-ONDERWIJS

RSS-ONDERWIJS

Plaats koppen op uw blog: Sindicacion.net

Voor onderwijsarchieven RSS ze kunnen worden gebruikt om zeer effectief nieuws over onderzoek, leermodules (voorbeeld van gratis cursussen aangeboden door 800 Spaanse universiteiten in Universia), banen, nieuwe publicaties, wetenschappelijke werken, enz. Over het algemeen alles wat door zijn aard dynamisch kan zijn voor een bepaald publiek. Als informatiebronnen zijn RSS-bestanden de ideale bestanden om een ​​nieuwe generatie portalen te creëren voor studenten, docenten, managers ... waardoor ze gemakkelijker toegang krijgen tot ontwikkelingen in hun specifieke interessegebieden.

De syndicatie van RSS-inhoud: de nieuwe applicatie die in het onderwijs zal veroveren
(uittreksel uit het artikel: RSS: The Next Killer App For Education door Mary Harrsch).

Sterke punten van RSS:

 • Content syndication geeft gebruikers de mogelijkheid om informatie te communiceren aan iedereen die geïnteresseerd is in een bepaald onderwerp, met de nadruk op dynamische content, efficiënte levering en distributie op maat. In vergelijking met persoonlijke pagina's is het een cruciaal voordeel.
 • Een eenvoudig overzicht van het potentieel van RSS:
  • Het nieuws over uw interessegebied wordt afgeleverd op de desktop van uw computer.
  • Waarschuw over updates van de websites van belang zonder ze eerder te hebben bezocht.
  • Communicator van de informatie die een docent met de rest wil delen.
 • Een zeer eenvoudige implementatie van de XML-code die de RSS voedt, bestaande uit een eenvoudige regel code om bestaande html-inhoud te syndiceren.
 • Gebruikers kunnen gemakkelijk readers downloaden om het nieuws en updates te ontvangen waarop ze zich willen abonneren zonder ingewikkelde mailinglijsten te hoeven gebruiken ...
 • Opmerkelijk eenvoudig voor niet-experts. Weblog-services die automatisch RSS genereren, elimineren de noodzaak om iets nieuws te leren.
 • Andere diensten, zoals Moveable Type, kunnen gratis worden geïnstalleerd in het geval van non-profitorganisaties.
 • De RSS-wereld breidt zich voortdurend uit.

RSS-toepassingen voor docenten:

 • Oprichting van specifieke onlinegemeenschappen over wetenschap, onderwijs, onderzoeksspecialiteiten enz ... Het voordeel van RSS voor dit soort gemeenschappen ten opzichte van andere alternatieven is de mogelijkheid om zich te abonneren op een soortgelijke onderwijservaring en materiaal en vooruitgang uit te wisselen via de nieuwsabonnement en publicatie van resultaten die gebruikmaken van een brede verzameling lesmateriaal op internet. Over het algemeen hebben we allemaal unieke ervaringen of vinden we oplossingen die anderen ten goede kunnen komen. Er is geen regel dat alleen uitgevers van studieboeken schoolbenodigdheden kunnen maken of suggesties kunnen doen voor het gebruik ervan.
 • Abonneer u op nieuws en updates uit uw vakgebied zonder dagelijks door de honderden sites te bladeren die ze produceren. U kunt tijd besparen bij het voorbereiden van uw les als u zich abonneert op die gespecialiseerde media die u de nodige informatie van welke aard dan ook verstrekken.
 • Verbeter de connectiviteit tussen onderzoekers die elkaar niet kennen en profiteer met hun toestemming van de gespecialiseerde kennis van derden.

  Met RSS-syndicatie kan iedereen opmerkingen, nieuwskoppen, links naar recente artikelen, beschrijvingen en afbeeldingen delen. Deze informatie is niet alleen beschikbaar voor andere webcontentproviders, maar ook voor gebruikers van verschillende apparaten, zoals PDA's, mobiele telefoons, e-mailwaarschuwingen, gesproken zoekopdrachten ... Een dergelijke brede verspreiding is mogelijk omdat XML, in plaats daarvan omdat het een html-achtige taal is, is het een databasetool.

Realiseer de potentiële voordelen van syndicatie

Zoals gezegd, biedt RSS ons een nieuwe weg waardoor we snel echt waardevolle informatie kunnen identificeren binnen de enorme golf van informatie en gegevens die het internet tegenwoordig kenmerkt. Nieuws met betrekking tot onze specialiteit, vacatures, erkenningen, nieuwe fondsen voor onderzoek, enz. Webmasters kunnen nieuws bekijken en selecteren voor nieuwsportalen die zijn afgestemd op de interesses van hun gebruikers, om hen te helpen op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en ontdekkingen binnen hun vakgebied. Stephen Downes (2003) heeft onlangs een RSS-indeling gedefinieerd die syndicatie van leerobjecten mogelijk maakt. Met dit formaat (RSS-LOM) kunnen onderwijsobjecten naar cursussen worden gedistribueerd zonder afhankelijk te zijn van de bibliotheken met leermiddelen die worden aangeboden door onderwijsbeheersystemen. Het stelt auteurs ook in staat hun nieuwe onderwijsobjecten te verspreiden zonder tussenkomst van een redactioneel artikel.

Om de voordelen van syndicatie te helpen ontwikkelen, als ik een site zie waarvan het nieuws mij interesseert maar geen XML-link heeft, stuur ik een e-mail naar de webmaster van de betreffende site met informatie over RSS, links naar sommige bronnen basics, een uitleg over hoe ik een nieuwsfeed op jouw site zou willen toepassen, en een link naar een nieuwsportaal van een van mijn studenten.

Dave Winer, maker van het My UserLand-feedsysteem en een van de grootste bijdragers aan de RSS-specificatie, noemt zijn virtuele krant als een voorbeeld van welke gesyndiceerde inhoud ze kunnen bieden. Volgens Winer zijn de voordelen van RSS samen te vatten in drie woorden: Selectie, Aanpassing en Communicatie.

De implicaties van inhoudssyndicatie voor de academische gemeenschap zijn erg belangrijk, vooral vanuit het oogpunt van uitbreiding van de reikwijdte van zelf gepubliceerde inhoud. RSS-technologie slaagt erin een brug te slaan tussen geïsoleerde webcontent en consumenten die geïnteresseerd zijn in de informatie die ze aanbieden. Door een wereldwijd publiek te bereiken, transformeert syndication de 'eenzame stem' van een website in een internationale dialoog met andere mensen die in hetzelfde onderwerp geïnteresseerd zijn.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd in een Technology Source als: Mary Harrsch "RSS: The Next Killer App For Education." The Technology Source, juli / augustus 2003.


Video: LERARENSTAKING: Deze leraren reageren op jullie kritiek (December 2021).