Algemeen

Duitse versie van LinkedIn

Duitse versie van LinkedIn

LinkedIn blijft de recessie weerstaan ​​door uit te breiden. Dit is slecht nieuws voor Xing, het sociale netwerk dat marktleider is in Duitsland en een groot deel van Europa, maar LinkedIn, met zijn Europese CEO Kevin Eyres aan het roer, betreedt het continent sterk.

De sites voor Spanje en Frankrijk kenden een aanzienlijke groei na hun lancering vorig jaar (200.000 gebruikers kwamen in Spanje in twee maanden en Frankrijk bereikte 700.000) en LinkedIn is van plan om de 500.000 gebruikers uit Duitsland die het al in zijn database heeft, te vergroten. gegevens. Hiervan maakt 80% verbinding van buiten Duitsland, in het Engels, maar Eyres hoopt dat de introductie van een lokale dienst de activiteit in het land zal stimuleren.

"Leden in Duitsland gebruiken hun profielen voor internationale zaken", merkt hij op. 2009 zal in het teken staan ​​van internationale concurrentie en we zullen meer lokale sites lanceren in andere belangrijke markten. Uitbreiding is absoluut fundamenteel voor wat we doen om vele redenen, maar vooral vanwege het mondiale karakter van de economie. "

Dit is de vierde site gericht op een land, dat verschilt van een taalvertaling; Daar hebben we al 41. Gebruikersprofielen blijven verschijnen in de taal waarin ze oorspronkelijk zijn geschreven, maar de site-interface verschijnt standaard in de taal die de gebruiker kiest.

LinkedIn merkte ook op dat 30% van de 9 miljoen Europese gebruikers afkomstig is uit de reclame-, marketing-, IT- en financiële sector. Zowel de financiële als de bancaire sector zijn tot 42% gegroeid als gevolg van de kredietcrisis, aangezien de leden via de website proberen hun profiel te verbeteren en nieuwe banen te vinden; in het VK is de personeelssector in de laatste drie maanden van 2008 ook met 40% gestegen.

LinkedIn kan bogen op zeer gerenommeerde leden, waaronder Bill Gates en Richard Branson, maar de jackpot gaat naar het onberispelijke profiel van Barack Obama, zelfs als hij niet snel op zoek is naar een nieuwe baan ...

Bron: Guardian MediaVideo: How to Make a Great Linkedin Profile - TIPS + EXAMPLES (Augustus 2021).