Algemeen

Mobilegeddon: het algoritme van Google verandert en de impact ervan op advertenties

Mobilegeddon: het algoritme van Google verandert en de impact ervan op advertenties

Google introduceert wijzigingen in zijn algoritme en Vanaf vandaag, 22 april 2020, zal het prioriteit geven aan websites die mobielvriendelijk zijn, dus bedrijven die niet voorbereid zijn, zullen lijden. Het is wat bekend staat als "Mobilegeddon" of "Mobilegeddon" in het Engels. We zullen analyseren 5 invloed op advertentie-inkomsten en praktijken die zullen worden bestraft of wat hetzelfde, mobielvriendelijke ontwerp is.

Bijna iedereen heeft al een smartphone en mobiele zoekopdrachten nemen toe. Volgens de statistieken die in verschillende bronnen zijn geraadpleegd, wordt zelfs verwacht dat tegen het einde van het jaar de helft van de zoekopdrachten op Google op mobiele telefoons zal worden uitgevoerd.

Google Het is zich terdege bewust van dit feit en vindt het essentieel dat een website "mobielvriendelijk" is, dat wil zeggen dat deze is aangepast aan mobiele telefoons, en beloont de pagina's die meedoen aan de verandering door ze op de topposities in uw zoekmachine te plaatsen.

"Móvilgeddon" en positionering

Twee belangrijke factoren om nu een goede positie in de Google-zoekmachine te krijgen, zijn:

  1. "Mobielvriendelijkheid" of aanpassing aan mobiel. Voor mobiel geoptimaliseerde webpagina's zullen hoger scoren.
  2. Bron: developers.google.com
  3. Geïndexeerde applicaties. De informatie die afkomstig is van geïndexeerde applicaties, zal de topposities innemen voor die gebruikers die de applicatie op hun mobiele apparaten hebben geïnstalleerd. Bovendien kunnen smartphonegebruikers die een applicatie hebben geïnstalleerd, volgens wat er wordt gelezen in Google-ontwikkelaars, deze rechtstreeks openen vanuit de relevante resultaten van Google's mobiele zoekopdracht.

Vereisten om te zijn mobielvriendelijk

Google gaat ervan uit dat een webpagina mobielvriendelijk is wanneer deze aan een reeks vereisten voldoet, zoals het vermijden van:

  • software die niet gebruikelijk is op mobiele apparaten
  • de scroll of horizontale scroll
  • kleine tekst zodat u deze niet hoeft te vergroten. Vaarwel om in te zoomen.
  • dat de links dicht bij elkaar staan ​​om niet op een ongewenste link te klikken.
  • inhoud die niet kan worden afgespeeld. Vaarwel Flash.

Nieuwe mobiele cultuur

Mobiel zoeken is heel anders dan zoeken op een computer, dus als je denkt dat responsive design het enige belangrijke is, heb je het helemaal mis. Er is veel meer voor nodig dan een geoptimaliseerde webpagina om de aandacht van mobiele gebruikers te trekken.

Als "mobilegeddon" je bang maakt, wacht dan tot je dit leest

Als u zich zorgen maakt over "mobilegeddon", is er iets veel ergers. Dit zijn enkele van de gevolgen van degenen die geen "mobiele oproepen" in gedachten hebben volgens business2community:

1. Zeer lage conversiepercentages

De conversieratio's zijn 45% lager op mobiele apparaten dan op computers. EEN Responsief ontwerp is niet voldoende om dit probleem te voorkomen, het is noodzakelijk om het werk van de gebruiker te vergemakkelijken en vind effectievere manieren om te vinden wat u zoekt. Een voorbeeld is de functie "Klik om te bellen", een knop op de website waarop de gebruiker kan drukken en automatisch het daaraan gekoppelde telefoonnummer kan bellen. Hoogstwaarschijnlijk zou iemand die op zijn mobiel browst, bijvoorbeeld liever een restaurant bellen dan de website ervan te zien.

2. Ontevreden klanten

Volgens ExactTarget zegt 54% van de consumenten dat mobiele websites niet alle benodigde informatie hebben, iets dat gebeurt wanneer een site wordt vereenvoudigd om op het scherm van een mobiel te passen. De gebruiker moet snel en gemakkelijk alle informatie vinden die hij nodig heeft.

3. Profiteer van de concurrentie

Volgens Google wendt 40% van de gebruikers zich tot de concurrentie wanneer ze een negatieve ervaring hebben met een website. Dit kan je daarom veel pijn doen zorg voor de informatie die u aanbiedt en faciliteer de toegang ertoe zodat gebruikers die uw site bezoeken niet weggaan.

4. Afname van de verkoop

61% van de mensen die mobiel zoeken, zegt dat de Klik om te bellen het is erg handig, vooral bij het doen van aankopen. Als we willen dat onze website "mobielvriendelijk" is, moeten we dat doen moedig gebruikers aan om te klikken.

5. Kleine CTR

Klikfrequentie (CTR,Click Through Ratioin het Engels) is een indicator om de effectiviteit van een online advertentiecampagne te meten (zie verklarende woordenlijst voor meer informatie).

Volgens Google advertenties met oproepextensies (oproepextensies) 4% tot 8% hogere klikfrequenties hebben. En we mogen niet vergeten dat, voor veel dingen die we kunnen doen met onze smartphones, hun functie bij uitstek is om te bellen.

Iedereen die zich zorgen maakt over het verliezen van posities op de resultatenpagina van de zoekgigant, kan zich beter zorgen maken over het inspelen op de behoeften van mobiele gebruikers, te beginnen met het aanbieden van diensten Klik om te bellen.


Video: Hoe doe je zoekwoorden onderzoek? (December 2021).