Algemeen

Samsung en de Google Glass-wedstrijd

Samsung en de Google Glass-wedstrijd

Een patent van Samsung zou kunnen concurreren met Google Glass

Het apparaat, genaamd Oortelefoon, zou het later dit jaar beschikbaar kunnen zijn.

Op dezelfde dag dat Google Glass voor een beperkte tijd in de verkoop ging, betrad Samsung de augmented reality-markt met een enkelzijdige headset genaamd Galaxy Glass, maar in de octrooiaanvraag aangeduid als ' Oortelefoon ”.

Oortelefoon, het apparaat dat Samsung in Zuid-Korea heeft gepatenteerd, heeft een enkel miniatuurscherm dat zich uitstrekt om voor de ogen van de gebruiker te worden geplaatst. In tegenstelling tot Glass, dat zich om het hoofd van de drager wikkelt en als een bril op beide oren rust, kan de oortelefoon op één oor worden geklemd en wordt audio met een kussentje rechtstreeks in de gehoorgang vervoerd.

Het scherm heeft een scharnier waardoor het kan worden verwijderd wanneer het niet wordt gebruikt, een optie die Google Glass niet heeft. Oortelefoon lijkt echter een initiatief van Samsung om een ​​tweede kans te krijgen.

Samsung kondigde tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas in januari formeel aan dat het een apparaat zou uitbrengen dat zou concurreren met Google Glass, onder verwijzing naar Galaxy Glass.

Nadat hij een patent had aangevraagd bij het Korean Intellectual Property Office, bood hij meer details aan de regionale pers, waaronder de voorspelling dat hij het nieuwe apparaat waarschijnlijk zou presenteren op het technologiecongres IFA 2014 in Berlijn, dat op 5 september begint.

Afbeeldingen van de nieuwe eenzijdige versie, ‘Earphone’ genaamd, werden op de Nederlandse smartphonewebsite GalaxyClub geplaatst op dezelfde dag dat Google Glass voor slechts één dag te koop had aangeboden aan iedereen met $ 1.500. . Het viel ook samen met de publicatie van informatie over de plannen van Google om slimme contactlenzen te ontwikkelen.

Het uiterlijk van de patentdiagrammen met het herontwerp van Samsung lijkt een lek te zijn dat is ontworpen om potentiële kopers eraan te herinneren dat Samsung ook in de running is voor de nauwelijks bestaande markt voor draagbare beeldschermen.

Volgens de patentaanvraag is de Galaxy Glass / Earphone gemaakt van "een transparant synthetisch harsmateriaal" en ontworpen om "draagbare augmented reality en de echte ervaring van het kunnen luisteren naar verschillende bronnen", beschrijft TrustedReviews.

Het is ook ontworpen om verbinding te maken met een smartphone, prompts weer te geven op een doorschijnende lens en de gebruiker in staat te stellen te bellen vanaf een Samsung-telefoon, net als een smartwatch of Bluetooth-headset. Beide ontwerpen van Earphone / Glass lijken draadloos te werken en zijn ontworpen om te werken met het virtuele toetsenbordbesturingssysteem waarop Samsung volgens de Android Authority ook patent heeft aangevraagd.

Bron: http://www.eetasia.com/ART_8800697425_499495_NT_f0b69d9a.HTM


Video: MHT-CET. P-Block Elements. Chemistry. Part-4 (Augustus 2021).