Algemeen

Zonne-energie is al goedkoper dan conventionele brandstoffen

Zonne-energie is al goedkoper dan conventionele brandstoffen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De zonne-industrie wacht 60 jaar op dit gebeuren - en het is eindelijk zojuist gebeurd: zonne-energie is al goedkoper dan conventionele brandstoffen.

Nu is de vraag hoe en waar zonne-energie een dominante kracht wordt op energiemarkten.

Van AllianceBernstein hebben Michael Parker en Flora Chang vorige week een notitie gepubliceerd met de volgende afbeelding

De grafiek laat zien hoe snel de kosten van zonne-energie convergeren met de prijs van conventionele brandstoffen. De zonne-industrie heeft 60 jaar gewerkt om dit punt te bereiken.

Zonne-energie is momenteel - onder de juiste omstandigheden - goedkoper dan Aziatische olie en vloeibaar aardgas (op MMBTU-basis).

Gezien de kosten van zonne-energie op commerciële schaal in de markten van ontwikkelingslanden met veel zon, is zonne-energie voor deze markten niet alleen schone, comfortabele, betrouwbare energie, maar ook goedkoop.

Bovendien is zonne-energie een technologie die in de loop van de tijd nog goedkoper zal worden. De kosten voor het winnen van fossiele brandstoffen zullen blijven stijgen. In 2020 wordt een olieprijs van $ 150 voorspeld.

Zonne-energie vertegenwoordigt in absolute termen nog maar een kleine fractie van het totale energieverbruik - ongeveer 0,17%. Maar het is een niet meer te stoppen trend als de operationele problemen eenmaal zijn opgelost (efficiënte batterijen voor energieopslag, investeringen, infrastructuren ...). Zelfs de auteur voorspelt een scenario met een deflatie van de huidige energieprijzen.

Enkele dagen geleden werd het project Solar Impulse 2 (SI2) aangekondigd. In 2020 gaat een vliegtuig op zonne-energie de wereld rond, na voorbereidende tests van de afgelopen twee jaar. Een nieuw tijdperk voor zonne-energie? Een nieuw tijdperk voor de mensheid?

Zie het originele volledige artikel over Business Insider Source ROB WILE: http://www.businessinsider.com/solar-price-terrordome-chart-2014-4#ixzz2ybki6p9WVideo: De Energietransitie #29: Waterstof: dé duurzame energiedrager of niet? (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Akker

  Wat een leuk idee

 2. Culver

  Mee eens, de nuttige zin

 3. Tojakree

  Dit argument alleen onvergelijkbaar

 4. Verdell

  Een onvergelijkbaar onderwerp, ik ben erg geïnteresseerd))))

 5. Vernon

  Bravo, je werd bezocht door eenvoudig een prachtige gedachte

 6. Mobar

  Volgens mij maak je een fout. Ik stel voor om het te bespreken.Schrijf een bericht