Informatie

De hypotheeklening en rentetarieven

De hypotheeklening en rentetarieven


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het rentetarief is essentieel, omdat het samen met de looptijd van de lening het totale bedrag van de lening bepaalt en dus de maandelijkse aflossing die gedurende die looptijd zal worden betaald voor de afschrijving. Het moet duidelijk zijn dat de rentetarieven die ze ons kunnen bieden:

Vaste rente

De interesseblijft ongewijzigd gedurende de looptijd van de hypotheeklening. Met andere woorden, als de tarieven stijgen, doen ze u geen pijn; Maar als ze dalen, profiteert u ook niet: in gevallen met een vaste rente is de terugbetalingstermijn meestal korter dan bij de variabele rente, namelijk tussen de 12 en 15 jaar.

Variabele rentevoet

U bent onderhevig aan renteschommelingen. Over het algemeen wordt voor een half jaar of voor een jaar een aanvangsrente vastgesteld, die wordt herzien afhankelijk van het gedrag van de rentetarieven. Voor deze herzieningen van de overeengekomen referentiebasis (in het algemeen Euribor) voegt een differentieel toe dat kan variëren tussen 0,40 en 1,50 punten. Met deze optie profiteert u van renteverlagingen, maar loopt u ook het risico van verhogingen.

Om de nadelen van beide te verlichten, ontstaan ​​er "hybride" financiële producten die zich beter proberen aan te passen aan individuele behoeften. We kunnen drie formules uitlichten:

 • Gemengde rentevoet: Een gemengde formule bestaat uit het onderhandelen over een hypotheeklening tegen een vaste rente gedurende de eerste jaren (drie of vijf), en de rest van de tijd tot de opzegging tegen een variabele rente. In dit geval zijn de leningsvoorwaarden (terugbetalingsvoorwaarden, provisies ...) meestal vergelijkbaar met leningen met variabele rente. Het voordeel van deze optie is dat jongeren de eerste jaren vlot voorwaarden kunnen scheppen.
 • Hypotheek met vaste afbetaling: Het zijn leningen met een variabele rente maar met een aflossingsvergoeding die niet varieert. Dat wil zeggen dat we altijd elke maand hetzelfde betalen, maar als de tarieven worden verhoogd, zullen we meer termijnen / maanden moeten betalen. Als de tarieven dalen, wordt onze schuld verlaagd en betalen we dus minder afbetalingen / maanden.
 • Variabele hypotheek met dak. Dit zijn leningen waarbij voor een periode (doorgaans de eerste 10 jaar) een maximum plafond aan rentetarieven is afgesproken, waardoor het risico wordt vermeden dat bij een te hoge rentestijging een niet te verwachten aflossingstermijn niet wordt bereikt. door de gezinseconomie.

Tips:

 1. Als je kiest voor een hypotheek of lening met vaste rente Houd er rekening mee dat als de markttarieven aanzienlijk dalen, u mogelijk opnieuw over de voorwaarden kunt onderhandelen of een vervroegde annulering. Om deze reden stellen financiële instellingen annuleringskosten in die doorgaans duurder zijn bij een hypotheek met een vaste rente. De vaste rente en de annuleringsvergoeding moeten dus samen worden gewaardeerd.
 2. Over het algemeen is de rente belangrijk, maar we moeten ons niet laten meeslepen door zeer verleidelijke aanbiedingen op basis van een zeer aantrekkelijk tarief voor de eerste jaren en we vergeten andere fundamentele aspecten zoals commissiesDit zal ons dwingen om daadwerkelijk te praten over de Kostenbesparend, APR.


Video: Notaristip: verschil tussen hypotheek en hypothecair mandaat (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Dira

  Bedankt voor het beantwoorden van alle vragen :) Eigenlijk heb ik veel nieuwe dingen geleerd. Het is alleen dat ik niet weet wat en waar tot het einde.

 2. Dayton

  Nee, waarom kun je dromen over het onwerkelijke op je gemak!

 3. Korudon

  No options ....

 4. Meletios

  Bravo, ik denk dat dit een geweldige zin is

 5. Palben

  Kameraden, waarom zijn er zoveel emoties?Schrijf een bericht