Algemeen

Nanogeneeskunde: tatoeage om de suikerniveaus onder controle te houden

Nanogeneeskunde: tatoeage om de suikerniveaus onder controle te houden

Met een tatoeage kunnen diabetici hun bloedglucosespiegel controleren.

Een pijnlijke prik: diabetici moeten momenteel hun glucosespiegel controleren door handmatig bloed af te nemen en te testen, soms meerdere keren per dag; Maar volgens de onderzoekers zou een nieuwe tatoeage dit systeem overbodig kunnen maken. Wetenschappers ontwikkelen een speciale tatoeage-inkt voor diabetici die van kleur verandert afhankelijk van de glucoseconcentratie in het lichaam, waardoor de bloedsuikerspiegel continu kan worden gecontroleerd.

Volgens onderzoekers van Charles Stark Draper Laboratories in Boston, VS, zou deze inkt levens kunnen redden en zou betekenen dat diabetici niet langer die pijnlijke vingerprikken hoeven uit te voeren om bloed af te nemen of glucosewaarden handmatig te meten.

Deze glucosegevoelige inkt zou in de oppervlaktelagen van de huid moeten worden geïnjecteerd, maar de tatoeage zou slechts enkele millimeters groot hoeven te zijn. Tatoeage-inkt is gemaakt van kleine poreuze nanodeeltjes met een diameter van slechts 120 nanometer. Elk nanodeeltje bevat moleculen die glucose detecteren en een tita die van kleur verandert.

Bron: CosmosVideo: #1 JE EERSTE TATTOO?! HIER 8 TIPS (Augustus 2021).