Algemeen

8 dingen die ze ons niet vertellen als we een oud huis kopen

8 dingen die ze ons niet vertellen als we een oud huis kopen

Als u van plan bent een oud huis te kopen (of het al heeft gekocht), moet u dit lezen ...

1.- Een oud huis heeft meestal oude technologie en constructiematerialen

Dat de bouwmaterialen oud zijn het hoeft niet altijd een slechte zaak te zijn (Oude huizen zijn tenslotte gemaakt om langer mee te gaan dan die van nu).

Het probleem zit meestal in de functionaliteit van het huisOmdat een ouder huis vaak bezaaid is met verouderd sanitair, bedrading, verwarming, ramen, dakbedekking en isolerende eigenschappen.

Het upgraden van uw huis met nieuwe bedrading, nieuwe ramen en nieuw sanitair kan een fortuin kosten.

U moet rekening houden met al het mogelijke bijkomende kosten dat het huis mag eisen als we het kopen.

Hoewel het huis er misschien goed uitziet, is het nog steeds oud en brengt ouderdom problemen met zich mee.

2.- Oude huizen hebben karakter (iets dat moeilijk te koop is)

Vloeren bedekt met brede houten planken (die worden niet meer gevonden), massief handgemaakte houten deuren, gezellige veranda's… Een replica van deze kenmerken kan in een nieuw huis gemaakt worden. Het probleem is dat een nieuwe woning vaak in een nieuwe wijk staat met nieuwe en onvoorspelbare regels.

Maar wat is dan beter? Nieuw bouwen en persoonlijkheid toevoegen, of oud kopen met ingebouwde persoonlijkheid? Het probleem is dat elk ding zijn voor- en nadelen heeft, daarom zal het afhangen van de mening van elk ding.

Het beste is de kosten inventariseren alvorens beslissingen te nemen en ga voor het meest betaalbare en realistische plan.

3.- Een oud huis kan renovatie nodig hebben

De stijl van het huis waarnaar tegenwoordig wordt gezocht (kasten, slaapkamers en ruime badkamers) is niet de stijl van het huis waarnaar eeuwen geleden werd gezocht. De meeste oude huizen hebben een enkele badkamer, een paar kleine kamers en een gebrek aan ruimte om kleding op te bergen en van alles in het algemeen (kasten, kleerkasten ...).

Het is mogelijk dat iemand verliefd wordt op een oud huis, maar weet dat er niet veel ruimte zal zijn om kleding op te bergen en dat na verloop van tijd een enkele badkamer tekort kan schieten om aan de behoeften van een heel gezin te voldoen. U wilt uiteindelijk een grote en ruime badkamer die u in een oud huis niet kunt hebben.

4.- Hoeveel kost een opstalverzekering?

Dit is iets dat de meeste kopers vergeten te controleren. Opstalverzekering is verplicht, ongeacht het type woning dat u gaat kopen. Opstalverzekering voor een oud huis het zal meestal duurder zijn dan dat van een nieuw of niet zo oud huis, want oudere huizen brengen meer risico's met zich mee.

Het is handig om zowel verzekeringsmaatschappijen als andere experts (bouwvakkers, woninginspecteurs ...) te bellen om meer over het onderwerp te weten te komen. Het zou een echte klap zijn om het huis van je dromen te kopen om daarna te beseffen dat een verzekering onbetaalbaar is.

5.- Er zijn 2 gemeenschappelijke en noodzakelijke hervormingen voor oude huizen

De twee hervormingen die als eerste moeten worden uitgevoerd, zijn die van de ramen en het dak.

Een dak dat meer dan 10-15 jaar oud is, heeft eerder dan later een renovatie nodig.

Windows is ook iets om te overwegen. Oude ramen hebben geen erg hoog isolerend vermogen. Dit resulteert in zeer koude winters en zeer hete zomers omdat de omgevingstemperatuur gemakkelijk het huis binnendringt.

Misschien heb je zelfs geluk en vind je een oud huis waarvan de ramen en het dak zijn vervangen.

6. U kunt het oude met het nieuwe mengen

Je wordt misschien verliefd op de oude badkuip in een oud huis, maar een douche gebruiken lijkt het meest praktisch. En waarom meng je het nieuwe niet met het oude? Waarom blijft u niet bij het luxe ligbad en de praktische douche?

Een van de grootste fouten die mensen maken met oude huizen is te denken dat ze alles moeten versieren met oude dingen en van die tijd.

De mix van oud en nieuw heeft een zeer aantrekkelijke en unieke esthetiek.

7.- Onze grote apparaten en meubels passen mogelijk niet

Oude huizen werden gebouwd toen huishoudelijke artikelen kleiner waren dan ze nu zijn.

Oudere huizen werden niet gebouwd om dubbele ovens of gigantische roestvaste koelkasten te huisvesten. De poorten zijn veel smaller en lager gebouwd dan tegenwoordig.

Het is handig actie ondernemen van de deuren, gangen en andere mogelijke ingangen van het huis voordat je er verliefd op wordt.

Er kunnen altijd nieuwe deuren worden gebouwd, maar het zal ook een meerkost zijn waarmee rekening moet worden gehouden.

8.- Accepteer de moeilijkheden van een oud huis met positivisme

Een oud huis moet geliefd zijn zoals het is - een oud huis. Pogingen om een ​​ouder huis volledig te moderniseren, zullen de persoon die het probeert uitputten en verarmen.

Tocht wegwerken door ramen te vervangen of lekken wegwerken door het dak te vervangen zijn zaken die we moeten doen om goed te kunnen leven.

Maar er zijn ook bepaalde kenmerken van een oud huis die een charme en gevoel toevoegen die u misschien wilt behouden.

Wat hervorming of hermodellering nodig heeft, zal moeten worden hervormd en opnieuw vormgegeven, maar zonder te stoppen om een ​​deel van dat soort historische aantrekkingskracht te behouden.


Video: 5 DIYs met dingen die iedereen in huis heeft. Coole SPULLEN zelf maken. Ideeën tegen verveling (Augustus 2021).