Zwangerschap

Hoe weet ik of ik aan het bevallen ben?

Hoe weet ik of ik aan het bevallen ben?

Kunt u de tekens onderscheiden die aangeven dat het moment van de bevalling is aangebroken?

Hier zijn enkele van de tekenen dat de bevalling op handen is:

  • Bloeden
  • Uitdrijving van de slijmprop. Tijdens de zwangerschap vormt zich een dikke slijmprop die tot doel heeft de cervicale opening te beschermen tegen het binnendringen van bacteriën in de baarmoeder. Niet alle vrouwen merken dit teken op.
  • Breuk van de vruchtzak. U heeft het gevoel dat er wat urine lekt, en dan kunt u een plotselinge stroom of constant druppelen voelen. Het moet een reukloze vloeistof zijn, als het niet helder is en een geur heeft, vooral als het groen is of een vieze geur heeft die op de aanwezigheid van een infectie kan duiden, moet je zo snel mogelijk naar een nabijgelegen ziekenhuis of medisch centrum gaan.

Als de vruchtzak is gescheurd, mag u geen tampons gebruiken, geen seks hebben of iets doen dat een infectie kan veroorzaken.

  • Regelmatige weeën Het verschijnen van regelmatige samentrekkingen van de baarmoeder is het teken dat de bevalling begint. Deze weeën kunnen aanvoelen als menstruatiekrampen of lage rugpijn, ze worden geleidelijk regelmatiger en duren langer. Als er regelmatig om de 5 minuten weeën optreden, is het tijd om naar het ziekenhuis te gaan.

Als de weeën onregelmatig zijn, gecentreerd in de onderbuik, of na verloop van tijd niet erger worden, kan dit een vals alarm zijn. Probeer van houding te veranderen of te lopen om te zien of ze weggaan.

Gerelateerd lezen: Hoe weet ik of ik aan het bevallen ben?

  • Wat u moet meenemen naar het ziekenhuis als u gaat bevallen
  • Hoe de soorten weeën tijdens de zwangerschap te onderscheiden?


Video: Hoe ademen babys in de buik? Vragen van kinderen. Het Klokhuis (December 2021).