Algemeen

Ze ontwikkelen al het eerste betaalbare voertuig dat werkt met een waterstof-brandstofcel

Ze ontwikkelen al het eerste betaalbare voertuig dat werkt met een waterstof-brandstofcel

Het eerste betaalbare voertuig voor openbaar vervoer, aangedreven door een waterstof-brandstofcel, is al in ontwikkeling

Onderzoekers van de Birmingham City University zijn bereid om het concept en ontwerp te laten zien achter wat zou kunnen worden 's werelds eerste betaalbare voertuig voor openbaar vervoer, aangedreven door waterstofbrandstofcellen.

Als onderdeel van een samenwerking met de Britse zakenman en autofabrikant Spencer Ashley en het DYPDC Centre for Automotive Research in Pune, zal het baanbrekende project van de universiteit later deze week in India worden onthuld op de Auto Expo Motor Show. Laten zien.

In ontwikkeling sinds afgelopen zomer in de Walsall-fabriek van Spencer Ashley, is het samenwerkingsproject voortgekomen uit het initiatief "Hydrogen Highway" van de Indiase regering, die ervoor wil zorgen dat er in 2020 ten minste 1 miljoen waterstofaangedreven voertuigen op de weg komen. Het model zal op de beurs te zien zijn, samen met blauwdrukken voor een brandstofcel-elektrische auto (ook bekend als waterstofvoertuig 'Millennium Tuk-Tuk') en zou een primaire vorm van openbaar vervoer kunnen zijn in het India van de toekomst.

Het gezamenlijke samenwerkingsproject tussen de universiteit, DYPDC en Spencer Ashley is gemaakt om een ​​vierwieler te produceren ter vervanging van de overvloedige riksja's, liefkozend bekend als de Tuk Tuk-bedrijfswagen.

De aandrijflijn van deze innovatieve nieuwe emissievrije auto bestaat uit een waterstof-brandstofcel, een elektromotor en een complex controlesysteem. Waterstof voor het voertuig wordt opgeslagen in een set lagedrukmetaalhydride-cilinders, die een veilige manier bieden om het systeem van stroom te voorzien. Een thermische compressor recupereert de waterstof die wordt geproduceerd door water te dissociëren in de samenstellende elementen - waterstof en zuurstof - door middel van zonne-energie. Waterstofopslagcilinders kunnen vervolgens worden gebruikt voor het aandrijven van apparatuur zoals mobiele telefoons of computers; verlichting van afgelegen en ontwikkelingsgebieden of in een situatie van humanitaire rampen; en om een ​​elektrisch voertuig aan te drijven.

Volgens Parmjit Chima, directeur van het Birmingham City University College of Systems Engineering, Design and Manufacturing: “Met de huidige klimaatagenda van een koolstofarme economie en de noodzaak om vervuiling en uitstoot van broeikasgassen te verminderen kas moet de manier waarop voertuigen afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen veranderen ”.

“Met de overvloed aan zonneschijn die we in India hebben, hebben we ook een 'waterstofboom'-concept ontwikkeld met een eenvoudig en esthetisch elegant ontwerp dat in staat zou zijn om meerdere hydride-winkels op te laden om niet alleen voertuigen van stroom te voorzien, maar ook naar andere gadgets en apparaten. Dit onderzoek naar waterstofextractie en -opslag kan echt een gamechanger zijn. "

Bron: http://www.sciencedaily.com/releases/2014/02/140205075825.htm



Video: Op weg naar meer waterstoftankstations in Nederland (December 2021).