Algemeen

Google+ voor iPhone

Google+ voor iPhone

Google+ richt zich op iPhone-gebruikers met een nieuwe app

Google+ breidt zijn bereik op mobiele telefoons uit met de première van een speciale iPhone-app.

Tot nu toe hadden iPhone-gebruikers een link op het hoofdscherm van hun telefoon kunnen toevoegen, maar die zou rechtstreeks naar het browservenster zijn gegaan.

Nu is het niet meer nodig. Google heeft, zoals verwacht, een gratis applicatie gepresenteerd die per direct beschikbaar is voor besturingssystemen iOS 3.1 en hoger.

De technische vereisten zijn dat deze applicatie alleen werkt voor de volgende apparaten: iPhone 3G, iPhone 3GS en iPhone 4.

De mobiele interface verschilt niet veel van de ultraeenvoudige en schone desktopversie.

De tools van de app zijn gericht op kringen, de kringen voor het delen van specifieke artikelen met de "juiste mensen"; Huddle, voor het verzenden van groepsberichten; en Stream, wat in feite een nieuwsfeed is uit alle kringen van een gebruiker.

Uiteraard bestond er al enige tijd een speciale Android-applicatie, die gratis te downloaden was in de Android store: Android Market.

Google's intrede op sociale media vond een paar weken geleden plaats en is nog steeds in de modus "alleen op uitnodiging". Het bedrijf uit Mountain View, Californië, verzekerde echter dat Google+ al 10 miljoen actieve gebruikers heeft.

Bron: ZDNetVideo: Google+ Local for iphone. (Augustus 2021).