Spanje

Op een dag in A Coruña

Op een dag in A Coruña


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een paar jaar geleden woonde ik een conferentie bij over hernieuwbare energieën in Zoals Pontes de García Rodríguez (A Coruña), stad waar de krachtigste thermische energiecentrale van Spanje staat, die op dat moment de kolenvoorraden in de mijn waaruit hij werd geleverd had uitgeput, waardoor er een enorm gat in de grond achterbleef dat ze, volgens wat ze ons uitlegden, van plan waren te vullen met water van de rivier Eume. Gelukkig is het project uitgevoerd en is het gat vandaag het grootste kunstmatige meer van Europa geworden (18 km perimeter).

Nou, toen het congres voorbij was, besloot ik te blijven een dag in A Coruña om de stad wat beter te leren kennen. Ik verbleef in een hotel aan het strand van Riazor, bijna in het centrum, praktisch ter hoogte van de landengte van het schiereiland waarin de stad zich bevindt.

Het was een zaterdag in juni en toen ik 's ochtends wakker werd, nodigde de aanblik van het strand en de boulevard waar veel mensen liepen en rennen ons uit om naar buiten te gaan en met hen mee te gaan. Ik begon te lopen met de bedoeling om de hele mooie en goed onderhouden promenade te verkennen die volledig aan het schiereiland grenst. Ik naderde langzaam de Toren van Hercules genietend van het landschap en, natuurlijk, bij aankomst bracht ik het vereiste bezoek en bracht enige tijd door met het verkennen van de groene gebieden van de omgeving en het bewonderen van de grote kompasroos die op de grond was gebouwd, in een ruimte heel dicht bij de zee.

Foto: pexels.com

Nadat ik het bezoek had beëindigd en terugkeerde naar de Paseo Marítimo, voelde ik me niet sterk genoeg om de tocht te voet af te maken. Dus nam ik de toeristentram die in de zomer de volledige route aflegde en ik vertel waarom begin juli vorig jaar een ongelukkige ontsporing plaatsvond, samen met een gebrek aan winstgevendheid en een slechte staat van de sporen op sommige punten van De lay-out heeft geleid tot het besluit van de gemeenteraad om de sinusdiservice af te schaffen, dus ik betwijfel of deze zomer bezoekers van A Coruña zullen kunnen genieten van deze aangename rit met een tram uit het begin van de 20e eeuw.

De tram zette me af bij de jachthaven, bijna voor de prachtige kust die met zijn witglazen uitzichtpunten een icoon van de stad is geworden. Ik ging de oude buurt binnen en vond meteen de Plaza de María Pita, een emblematische plek gewijd aan de heldin die de stad verdedigde tegen de aanval van de Engelsen in de 16e eeuw. Op het plein is het stadhuis en ook het restaurant dat mij werd aanbevolen om goed te eten, restaurant La Penela. Het bevindt zich in een modernistisch gebouw in een hoek van het plein en biedt traditioneel Galicisch eten, maar het elegante uiterlijk kwam niet overeen met mijn kleding, shirt en joggingbroek, dus koos ik ervoor om de gelijknamige herberg in de volgende hoek. Daar, in een meer populaire, vriendelijke en vertrouwde sfeer, herinner ik me dat ik een aardappelomelet in Betanzos-stijl had die heerlijk was.

Foto: wikipedia.org

Nadat ik me in het hotel had omkleden, bracht ik een deel van de middag door met wandelen door het voetgangers- en winkelgebied Echte straat en zijn omgeving en ga dan naar Colon Theatre, gelegen op Avda. de la Marina in een zeer aangename groene ruimte naast de tuinen van Méndez Núñez, waar ik een concert bijwoonde dat gepland was in het kader van het Mozart-festival dat elk jaar in A Coruña wordt gehouden gedurende de maanden van Mei en juni. Bij de uitgang liep ik naar de straat van de Strip, vol met bars en tavernes die, vanwege hun uitgesproken toeristische karakter, nog steeds een aantal open bleven. Een gegratineerde sint-jakobsschelp en een portie Galicische octopus, spoelden beide gerechten weg met een goede alvariño, stelden mijn eetlust tevreden en maakten een einde aan mijn bezoek aan de stad A Coruña.


Video: Gerrit Breteler - Op Een Dag (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Macbeth

  ik snap iets niet

 2. Greagoir

  Moet je begrijpen dat ze schreef?

 3. Taull

  Ik deel uw mening volledig. Ik denk dat dit een geweldig idee is.

 4. Kebei

  Je hebt het belangrijkste gemist.

 5. Kigalkree

  Ik heb spijt dat ik niets kan doen. Ik hoop dat je de juiste oplossing vindt.Schrijf een bericht