Algemeen

Elektriciteit opwekken met een hart

Elektriciteit opwekken met een hart


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Op een dag zouden elektrische generatoren kunnen helpen bij het maken van medische apparaten waarvan de energiebron het hart van de patiënt zou zijn.

Onderzoekers van het Georgia Institute of Technology hebben aangetoond hoe een kleine, bijna onmerkbare nanodraad de energie van het slaan en buigen van de spieren van het lichaam van een rat kan omzetten in elektrische stroom. De nanogenerator zou ooit kunnen leiden tot medische sensoren en implantaten die worden aangedreven door de energie die wordt verkregen uit de hartslag of ademhaling.

Nanodraden van zinkoxide vertonen een piëzo-elektrisch effect en produceren elektriciteit onder mechanische belasting. Georgia Tech Professor in Engineering en Materials Science and Engineering Zhong Lin Wang en zijn groep demonstreerden deze nanodraadgeneratoren voor het eerst in 2005. Sindsdien hebben ze apparaten gemaakt die in staat zijn om de energie van een rennende hamster te benutten en vingers in beweging, en hebben hun piëzo-elektrische nanodraden ook gecombineerd met zonnecellen.

Bron: Technology ReviewVideo: Elektriciteit opwekken: driefasige synchrone wisselstroom generator: slaand licht (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Pernel

  Welke geschikte woorden ... de fenomenale, prachtige zin

 2. Vubei

  Excuseer, het is gewist

 3. Paytah

  Ik heb deze vraag verwijderd

 4. Memphis

  En hoe moet dat in dit geval?

 5. Meztisar

  het antwoord competent, het is vermakelijk ...Schrijf een bericht