Tips

Nieuwe ondernemers: 6 regels die u moet volgen

Nieuwe ondernemers: 6 regels die u moet volgen

Startende ondernemers (met minder ervaring of beginners) hebben vaak enkele zwakke punten die overwonnen moeten worden. In veel gevallen zijn dit de belangrijkste redenen voor het mislukken of het uitblijven van een start.

6 gouden regels die alle startende ondernemers moeten volgen

1. Stop met praten en doe het (onderneem actie)

De eerste stap is om niet meer over het idee na te denken en het meteen in praktijk te brengen. Veel mensen hebben al jaren een project in gedachten en herhalen keer op keer dat ze een bedrijf willen starten, maar de ene dag na de andere niet.

Als je ondernemer wilt worden, doe het dan gewoon. Er zijn zeker duizenden minder getalenteerde en minder intelligente mensen die hun eigen bedrijf runnen en het leven leiden waarvan ze droomden, omdat ze erin slaagden het op gang te krijgen.

2. Stop met ontwerpen en begin met testen

Is hij klassieke methode van vallen en opstaan. Ideeën in de praktijk brengen en kijken hoe ze werken, is de beste manier om te controleren of onze aannames kloppen of niet. Als dat het geval is, kunnen we verder gaan en zo niet, dan weten we waarom en kunnen we het corrigeren.

Daarom is agile ontwikkeling nog steeds de beste aanpak. Het heeft geen zin om tijd, energie, moeite en middelen te investeren zonder vooraf te hebben vastgesteld dat er vraag is van wat we ook bouwen of aanbieden. Het testen van onze ideeën bespaart ons tijd en helpt ons iets te bouwen of aan te bieden dat mensen echt willen.

3. Stop met het zoeken naar financiering en begin met het genereren van waarde

In het begin is het een veelgemaakte fout van elke ondernemer om te denken dat financiering door investeerders de oplossing is voor alles en dat als ze de juiste investeerder vinden, ze het bedrijf kunnen creëren waar ze altijd van hebben gedroomd.

Dit is echter zelden het geval. Financiering is geen middel om waarde te genereren, maar een resultaat van de gegenereerde bedrijfswaarde (zeker nu de traditionele startfinancieringsrondes zo goed als verdwenen zijn).

4. Stop met verkopen en begin met delen

Tegenwoordig wil niemand verkocht worden. Over het algemeen willen mensen deel uitmaken van de geschiedenis, visie en / of waarde van het product of de dienst. Casestudy's en getuigenissen zijn een goede manier om de voordelen van ons product of onze dienst onder de aandacht te brengen..

Als ondernemers moeten we de kunst van het vertellen van verhalen gebruiken om ons enthousiasme voor ons bedrijf naar anderen te verspreiden en hen de kansen en voordelen over te brengen die ons bedrijf biedt.

5. Stop met het druk hebben en begin productief te zijn

Er is een groot verschil tussen het druk hebben en productief zijn. "Druk" zijn is een gemoedstoestand, terwijl "productief" feitelijk de taken en doelen is die ons bedrijf vooruit helpen.

Als ondernemer is het normaal dat u het gevoel heeft altijd het erg druk te hebben, op veel verschillende fronten te moeten letten en lopende taken te verzamelen. De truc zit in:

  • PrioriterenMet andere woorden, voltooi eerst de meest urgente taken om de lijst met openstaande taken te verkleinen.
  • Analyseer op welke momenten van de dag we het meest efficiënt zijn en stel voor elke taak een specifieke tijd in.

Een goede organisatie is de basis voor tijdwinst. Als we ons goed organiseren, zullen we productiever zijn en zullen we niet het gevoel hebben altijd bezig te zijn. We kunnen ook specifieke tools gebruiken om de productiviteit te verbeteren.

6. Je voeten op de grond: een businessplan (beter: een canvas) en executive intelligence

In de wereld zijn er miljoenen uitstekende ideeën dood voordat ze werden geboren. Wat het verschil maakt in het licht van de uiteindelijke overwinning, is de intelligentie van de uitvoerende macht; het vermogen om te draaien en oplossingen te zoeken voor elk probleem dat zich voordoet terwijl het project zijn weg vindt met gebruikers, de markt, financiering, technologische ontwikkeling, legaliteit, concurrentie, enz.

De eerste aanpak voor elke startende ondernemer is om met de voeten op de grond te komen via een echt businessplan. Of beter, een canvas. Hier heb je alles over de verschillende soorten businessplannen.

Bron: eigen uitwerking op basis van een eerste artikel van Entrepreneur.com

Blijf lezen:

  • 5 excuses waar we meestal onze toevlucht toe nemen om niet voor onszelf te beginnen
  • 8 boeken die elke nieuwe ondernemer zou moeten lezen
  • Top 20 websites voor ondernemers
  • 10 succesvolle ondernemers die we zouden moeten volgen op Twitter
  • OKR: doelstellingen en resultaten om de productiviteit te verbeteren


Video: De economische zelfmoord van Europa met Arno Wellens. Compendium Pandemonium #1 (Juni- 2021).