Tips om te besparen

Hoe u kosten kunt besparen op een bruiloft

Hoe u kosten kunt besparen op een bruiloft

Besparen op huwelijksuitgaven is mogelijk, als u flexibel, georganiseerd en over de tijd en vindingrijkheid beschikt, kunt u geld besparen bij het plannen van uw bruiloft.

De meeste stellen willen dat hun huwelijk de gelukkigste dag van hun leven is. Bruiloften hebben echter steeds meer een commerciële uitstraling en het is gemakkelijk om je te laten meeslepen door consumptie en uiteindelijk veel meer uit te geven dan je eigenlijk zou moeten of kunnen voor de organisatie van de bruiloft. Hier bieden we enkele tips en ideeën om de kosten van de bruiloft te verlagen zonder enige magie of charme weg te nemen.

De kosten van de bruiloft begroten

Allereerst is het belangrijk om een ​​budget vast te stellen voor de bruiloft en vervolgens bedragen toe te wijzen aan elke sectie (kerk, bloemen, jurken, banket, huwelijksreis, foto's… ..).

Wees selectief bij het samenstellen van uw gastenlijst:

Kies een redelijk aantal gasten dat we ons kunnen veroorloven en blijf erbij. Een bruiloft is een intiem en bijzonder feest. Voor of na het evenement kunnen wij een houseparty organiseren voor medewerkers en kennissen.

Bepaal de prioritaire huwelijksuitgaven

De foto's, de bloemen of de taart? In plaats van voor al die dingen te betalen, is het beter om te beslissen wat voor ons het belangrijkst is. Als we een vriend of familielid hebben die van fotografie houdt, kunnen we hem vragen om voor de foto's en video te zorgen; Het is dus voldoende dat we later een professional inhuren om een ​​paar hoofdfoto's te maken. Ook op bloemen of taart kunnen wij kosten besparen.

De kosten van de trouwjurk

Hoewel de trouwjurk van een vrouw misschien wel het belangrijkste kledingstuk is dat ze in haar leven draagt, is het ook waarschijnlijk dat ze het alleen die dag zal dragen, dus het moet praktisch zijn en, of een jurk kopen die ons waard is een andere speciale gelegenheid, of koop het tweedehands. Trouwjurken zijn de beste tweedehands deal die er is, omdat ze maar één keer zijn gebruikt. Ebay is een goede plek om een ​​kijkje te nemen. Als de bruid koste wat het kost een nieuwe jurk wil kopen, is het niet aan te raden om alleen in bruidswinkels te zien; ze zijn veel duurder. Het is handig om andere winkels, boetieks en zelfs kleermakers te bezoeken.

Minimaliseer kleine huwelijksuitgaven

Wees voorzichtig met verborgen kosten zoals manicure, pedicure, styling, enz. Het zijn kleinere kosten, maar als we ze optellen ... De meeste vrouwen die trouwen, weten hoe ze hun eigen manicures en pedicures perfect moeten doen en ze wenden zich alleen tot een professional om zichzelf een beetje te verwennen. Het is prima als we geld over hebben, maar als dat niet het geval is, is het een goede optie om het zelf te doen - of met vrienden - om te sparen. Een andere optie om het niet zelf te doen en toch geld te besparen, is door naar een schoonheidsacademie te gaan. We willen misschien niet het risico nemen om ons haar daar te kammen, maar er is geen risico bij het krijgen van je nagels of een gezichtsbehandeling. De academies voeren allerlei schoonheidsbehandelingen uit, en van sommige hebben we misschien niet eens gehoord, dus bekijk de beschikbare diensten.

De trouwauto

We kennen allemaal wel iemand met een mooie auto en we kunnen diegene vragen om ons als huwelijksgeschenk naar de kerk of rechtbank te rijden. Hij kan zelfs de auto voor ons versieren, maar als hij dat niet doet, is het gemakkelijk om een ​​paar linten aan de deuren te knopen voordat hij naar de ceremonie gaat.

Bespaar kosten bij de huwelijksreceptie

Huwelijksrecepties zijn vaak erg duur, dus overweeg alle opties, inclusief het huren van een goedkoop landhuis, het zelf kopen van alcohol en het inhuren van een cateraar voor de rest. Als er een cateringschool in de buurt is, willen ze dit misschien als een klasproject doen voor minder dan de prijs die de professionals zouden vragen. En als je het liever in een restaurant doet, laten we dan niet vergeten dat we in tijden van crisis zitten en dat het een goed moment is om niet alleen over de prijs van de menu's te onderhandelen, maar ook over andere mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld dat we de drankjes zetten (het zal altijd goedkoper zijn als de we kopen in een supermarkt of magazijn in plaats van het aan het restaurant te betalen), muziek, tafeldecoratie ……

Gerelateerd lezen:

  • 9 manieren om geld te besparen bij het verwachten van een baby
  • Tips om te besparen


Video: Webinar Klaar voor een digitaal 2018 klanten (December 2021).