Kinderen

Slaap en baby's

Slaap en baby's

Baby's met slaapproblemen hebben meer kans om kinderen met slaapproblemen te worden.

In een studie, gepubliceerd in het tijdschrift Kindergeneeskundewerden moeder-babyparen drie jaar gevolgd om te bepalen of slaapproblemen bij de kinderen aanhoudend waren. Ze ontdekten dat kinderen die vaak wakker worden of heel weinig slapen na 6, 12 of 24 maanden, 3 tot 5 keer meer kans hadden om door te slapen, gelijk aan 2 jaar.

Een eerdere studie, ook gepubliceerd in het tijdschrift Kindergeneeskunde, ontdekten dat baby's met slaapproblemen, gedefinieerd als degenen die meer dan een uur nodig hebben om in slaap te vallen of degenen die minstens drie keer per nacht wakker worden, op de leeftijd van 8 maanden ongeveer twee keer zo waarschijnlijk waren van dezelfde slaapproblemen hebben toen ze opgroeiden.

Hoewel deze gegevens misschien teleurstellend zijn, blijkt uit een nieuwe studie dat ongeveer 30% van de baby's en jonge kinderen met slaapproblemen slecht slaapt als ze een of twee jaar oud zijn. Maar dit betekent dat 70% van de baby's op voorschoolse leeftijd veel beter begint te slapen. Het is te zeggen,

kinderen die slecht slapen, zullen zeer waarschijnlijk goed slapen

.

Uit een onderzoek uit 2006 bleek zelfs dat de meeste kinderen tussen de 8 en 24 maanden beter beginnen te slapen, en slechts 6% heeft aanhoudende slaapproblemen.

Maar altijd rijst de vraag of deze slaapproblemen te wijten zijn aan de eigen aard van het kind of aan het type ouderschap.

Bij kinderen die, hoewel ze opgroeien, toch slaapproblemen hebben, ligt waarschijnlijk aan het temperament en de persoonlijkheid van het kind, maar ook de omgeving speelt een rol. Het ontbreken van een slaaproutine kan er ook voor zorgen dat uw kind de hele nacht door kan rusten, zowel als baby als tijdens de voorschoolse leeftijd.


Video: BABY MOZART Best of Mozart Baby Sleep and Bedtime Music by Baby Relax Channel (December 2021).