Algemeen

De Spaanse Nuria Oliver noemde IEEE Fellow

De Spaanse Nuria Oliver noemde IEEE Fellow

De Spaanse Nuria Oliver, uit Alicante, is zojuist benoemd tot Fellow van het Institute of Electrical and Electronic Engineering (IEEE), voor zijn bijdragen aan de ontwikkeling van multimodale en probabilistische modellen van menselijk gedrag en de ontwikkeling van interactieve intelligente systemen.

Bron: fundaciontelefonica. com

De IEEE is de grootste professionele organisatie voor ingenieurs ter wereld En een belangrijk onderdeel van zijn missie is om de prestaties van zijn leden te erkennen.

Om deze reden wordt elk jaar en, na een rigoureuze evaluatieprocedure, een IEEE-commissie (de IEEE Fellow-commissie) beveelt een selecte groep leden aan met een uitstekende staat van dienst op een van de IEEE-interessegebieden voor promotie naar de status van Fellow.

De titel van de IEEE Fellow, verleend door de IEEE Board of Directors, is het hoogste lidmaatschapsniveau en wordt door de technische gemeenschap erkend als een prestigieuze eer en een belangrijke professionele prestatie.

Dit jaar de Spanjaarden Nuria Oliver, is erin geslaagd om de elite van de uitverkorenen binnen te sluipen, iets buitengewoon moeilijks, aangezien het aantal van degenen die elk jaar worden geselecteerd niet meer dan een tiende van een procent van het totaal aantal stemgerechtigde leden mag bedragen, dat wil zeggen 0,1% van alle leden met stemrecht.

Dr. Oliver, ook door de ACM en Fellow van de European Association of Artificial Intelligence genoemd als een vooraanstaand wetenschapper, voelt zich zeer vereerd deze geweldige erkenning hebben gekregen en hoopt dat haar onderscheiding als IEEE Fellow meer vrouwen zal inspireren om een ​​loopbaan in techniek en informatica na te streven.

Over Nuria Oliver

Nuria Oliver is gepromoveerd aan het Massachusetts Institute of Technology en wijdt sinds 2000 haar professionele carrière aan onderzoek naar kunstmatige intelligentie en mens-machine-interactie in een industriële context, eerst bij Microsoft Research (Redmond, WA) en daarna bij Telefónica I + D (Spanje), waar ze de eerste vrouw was die de functie van wetenschappelijk directeur bekleedde.

Sinds november 2020 is ze de eerste Chief Data Scientist in de Data-Pop Alliance, een non-profitorganisatie die zich inzet voor het promoten van het gebruik van Big Data om de wereld te verbeteren.

Gedurende haar hele carrière heeft Dr. Oliver fundamenteel werk verricht op het gebied van kunstmatige intelligentie en in het opkomende gebied van Big Data for Social Good.

Zijn werk is niet alleen veel gepubliceerd en geciteerd, het heeft ook een directe impact gehad op producten en diensten en heeft geleid tot de creatie van nieuwe producten, wat heeft geleid tot het genereren van 40 patenten.

Dr. Oliver's werk heeft ook de bedrijfsstrategieën beïnvloed en de oprichting van nieuwe bedrijfseenheden en zelfs nieuwe bedrijven bevorderd.

Dienstverlening aan de gemeenschap is erg belangrijk voor Dr. Oliver: ze was co-voorzitter van 15 internationale conferenties van de IEEE, de ACM en de AAAI; en is een vast lid van de programmacommissie van de belangrijkste internationale congressen in zijn vakgebied.

Ze is ook lid van de redactie van drie wetenschappelijke tijdschriften en is een veelgevraagd gastspreker, niet alleen op wetenschappelijke conferenties, maar ook voor overheidsinstanties en het grote publiek.

Het populariseren van wetenschap en het inspireren van meer jonge mensen - vooral meisjes - om een ​​loopbaan in de technologie na te streven, is een van haar passies. Hij werkt ook regelmatig samen met de media, met meer dan 100 krantenartikelen en meer dan 25 radio- en televisie-interviews over een breed scala aan wetenschappelijke en technologische onderwerpen.

U kunt meer lezen over Nuria Oliver in dit artikel: "Nuria Oliver, een Spanjaard op de wereldtop van technologie".

Over de IEEE

De IEEE is 's werelds toonaangevende beroepsvereniging voor de vooruitgang van technologie in dienst van de mensheid. Met meer dan 400.000 leden in 160 landen is de vereniging een toonaangevende autoriteit op een breed scala van gebieden, van lucht- en ruimtevaartsystemen, informatietechnologie en telecommunicatie tot biomedische technologie, elektrische energie en consumentenelektronica.

De IEEE is toegewijd aan het bevorderen van technologie en publiceert 30% van de wereldliteratuur in elektrische en elektronische engineering en informatica; en heeft meer dan 1.300 actieve industriestandaarden ontwikkeld. De vereniging sponsort of co-sponsort elk jaar bijna 1.700 internationale technische conferenties.

Meer informatie over IEEE of het IEEE Fellow-programma op www.ieee.org.

Blijf lezen:

  • Machine Learning of machine learning, een beroep van de toekomst
  • Echobox, de kunstmatige intelligentie om online te publiceren
  • Dit is de woordenschat die je nodig hebt als je ervan droomt om in Silicon Valley te werken
  • 15 banen die kunnen verdwijnen of aanzienlijk kunnen veranderen met de komst van nieuwe technologieën
  • 20 iPad-apps die kinderen kunnen leren programmeren door te spelen


Video: EANM20 - CME Session 10 (December 2021).