Tips

Werkloosheid: hoe de werkloosheid te overleven

Werkloosheid: hoe de werkloosheid te overleven


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

En nu dat? Het is de vraag die velen van ons zich kunnen stellen als we in een situatie van werkloosheid verkeren, iets dat met de huidige economische crisis steeds meer mogelijk is. Maar om dit te doen, moet je actief blijven en hier zijn enkele ideeën over.

1. Studeer voor een diploma of getuigschrift

Als we het ons kunnen veroorloven in termen van tijd en geld, zouden we een masteropleiding kunnen doen over een onderwerp dat verband houdt met onze werkervaring. Het zal onze vooruitzichten op een baan enorm verbeteren EN het is een titel voor het leven. Recessies zijn cyclisch en keren elke tien jaar terug. Een masterdiploma zou ons kunnen helpen vele stormachtige periodes in ons leven te overleven. Als twee jaar veel klinkt, kun je een kortere cursus volgen om een ​​diploma of getuigschrift in ons vakgebied te behalen. Er zijn steeds meer cursussen die via internet kunnen worden gevolgd. Zodra de kwaliteit van zowel het diploma als de instelling die het aanbiedt is geverifieerd, is het een goede optie als je geen goed studieaanbod hebt in je woonplaats.

2. Geef privélessen

Privélessen geven is iets dat je in deeltijd kunt doen en waarmee je snel geld kunt verdienen om te overleven. We kunnen thuis les geven of van huis tot huis gaan. De eerste optie heeft het voordeel dat lessen kunnen worden georganiseerd in groepen die winstgevender zijn. De tweede is dat u uw privacy niet hoeft te delen met uw studenten.

3. Leer een taal

Op korte termijn kan een vreemde taal onze kansen op een baan of hogeschool vergroten en onze mogelijkheden om in het buitenland te studeren of te werken uitbreiden. Engels en Chinees zijn ongetwijfeld de twee talen die ons beroepsprofiel het meest kunnen verbeteren. Dit is een goede online bron om talen te leren. Ook hier kunt u het aanbod van taalcursussen online raadplegen

4. Leer nieuwe technologieën

Als u toevallig van de generatie van "digitale immigranten" bent, is dit het ideale moment om nieuwe technologieën in te halen. We kunnen documentatie en gratis online bronnen gebruiken om te leren hoe we de nieuwste versies van bekende technologieën kunnen gebruiken. Dit zal niet alleen uw kansen op het vinden van een baan vergroten, maar het zal u in de toekomst waarschijnlijk enorm helpen als we al aan het werk zijn.

5. Schrijf artikelen

U kunt proberen artikelen te schrijven voor tijdschriften of online publicaties over een onderwerp dat we hebben bestudeerd, over iets waaraan we hebben gewerkt, of over de moeilijkheden die we hebben ondervonden bij het werken aan iets en hoe we deze destijds hebben opgelost. Als het werkt en we publiceren het in een populair tijdschrift of op een populaire website, kan onze kans op een baan enorm toenemen.

6. Maak een blog

Het is heel gemakkelijk om een ​​blog te maken en te schrijven over wat we weten, door onze kennis te delen op internet. Je kunt kiezen voor een persoonlijke blog met berichten die de uitdaging van werkloosheid beschrijven en de maatregelen die worden genomen om uit de werkloosheid te komen, een blog over een hobby (bijvoorbeeld koken) of een professionele blog met tips en artikelen over een onderwerp waaraan je hebt gewerkt of waarin je gespecialiseerd bent

7. Creëer een bedrijf

Het is waar dat een recessie een slecht moment is om een ​​bedrijf te starten, en het kan voor u moeilijk zijn om een ​​geweldig idee te financieren. Maar als u een idee heeft dat niet al te veel kost om in praktijk te brengen, is dit het moment om ervoor te gaan. Zonder grote investeringen te doen, maar er alles aan te doen. Als het niet werkt, hebben we het tenminste geprobeerd, en een ondernemersgeest is iets dat in toekomstige interviews positief zal worden gewaardeerd.

8. Wees zelfstandige, zelfstandige

Veel mensen zijn niet overtuigd van het idee om als freelancer te werken, maar zo ingewikkeld is het niet. Het is voldoende om een ​​paar populaire websites voor freelancers in te voeren en hun werking een paar dagen te observeren om erachter te komen hoe u een project kunt bemachtigen. Het is het beste om met kleine projecten te beginnen, potentiële klanten te zoeken en langzaam te gaan. Nu biedt internet ons een onvergelijkbare showcase om producten, diensten en kennis te verkopen.

9. Werk voor een ngo

Als geld niet alles in ons leven is en we ons zorgen maken over menselijke waarden, kunnen we proberen voor een ngo te werken. Niet alle ngo's werken gratis; Sommigen betalen iets en werken in sommigen van hen kan ons helpen ons netwerk van contacten uit te breiden. Een van de meest effectieve manieren om te voorkomen dat u in een depressie terechtkomt, is door te werken met mensen die veel minder fortuinlijk zijn dan wij.

10. Sporten

Het is een perfect moment om in vorm te komen, en u hoeft geen duur lidmaatschap bij een sportclub te betalen. Joggen of sporten is gratis. Er is veel informatie over op internet. Sporten verbetert uw gezondheid en vermindert stress en de kans op depressie.


Video: Kundalini Experience or Pure Self Mooji (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Sibley

  Ik denk dat hij het mis heeft. Ik ben er zeker van. Ik stel voor om het te bespreken. Schrijf me in PB.

 2. Isadoro

  Ik ben vergeten je eraan te herinneren.

 3. Corwine

  En dat zouden we doen zonder je prachtige zin

 4. Akigore

  Vandaag heb ik me speciaal aangemeld om deel te nemen aan de discussie.

 5. Mikalrajas

  En heb je jezelf begrepen?

 6. Domevlo

  Volgens mij heb je geen gelijk. Ik ben verzekerd. Ik kan de positie verdedigen. Schrijf me in PM, we zullen bespreken.

 7. Negore

  Ik denk dat er fouten worden gemaakt. Laten we proberen dit te bespreken. Schrijf me in PM, spreek.Schrijf een bericht