Algemeen

Kerstvakantie

Kerstvakantie10 manieren om van een wintervakantie te genieten zonder ski's

Op vakantie gaan in de winter heeft veel voordelen, aangezien we niet alleen de mensenmassa of het typische zomerse verkeer vermijden. Het is ook erg interessant om te zien hoe andere culturen pre-kerst vieren (zie de beste kerstmarkten van Europa), Kerstmis en oudejaarsavond of Drie Koningennacht feesten. Als het ons doel is om een ​​winterreis te maken en de favoriete bestemmingen van skifans te vermijden, volgen hier enkele suggesties uit de sectie Reizen van The Telegraph:

1. Lapland: De stille vlaktes van Fins Lapland zijn een van de fantastische winterlandschappen. En we zullen veel kansen hebben om het noorderlicht te zien. Je kunt het bezoeken als skiër (hoewel de stations klein en vrij beperkt zijn), maar het is leuker om de sleeën te proberen die worden getrokken door husky's of rendieren of, als we het lawaai van de motor niet erg vinden, de sneeuwscootersafari's. Normaal schommelt de temperatuur tussen -8º en -12ºC), maar het kan zelfs -25ºC bereiken.

2. Wenen: Er zijn maar weinig culturen die meer gastvrije interieurs bouwen dan de Weense. Er is niets beter dan de warme lucht die ons welkom heet in een traditioneel café als we van buiten komen. Een ander sterk punt van Wenen is het compacte formaat: je kunt snel van de ene naar de andere kant lopen zonder het te koud te krijgen. Ook de kerstmarkten in december geven het een bijzondere sfeer. Over het algemeen zijn de temperaturen in januari overdag nauwelijks boven het vriespunt en 's nachts zijn ze meestal rond de -4ºC. Hoewel er veel intensere koude periodes kunnen zijn.

3. Berlijn: De andere grote hoofdstad van Centraal-Europa is veel minder compact, maar heeft een geweldig openbaar vervoersysteem met goede verwarming en enkele van de beste auditoria, musea en culturele centra ter wereld. In de winter kunt u genieten van de luxe om de Gemäldegalerie, Pergamon of het Neues Museum te zien, zonder de drukte. De gemiddelde maximumtemperatuur is 2ºC, en het gemiddelde minimum is -2ºC. Maar het is vaak veel kouder.

4. Nederland: De tijden zijn veranderd in België en Nederland, maar verschillende historische steden zoals Brugge, Gent of Haarlem zijn nauwelijks veranderd sinds de 16e en 17e eeuw; en als er een koudegolf is, kunnen ze bijzonder mooi en tijdloos zijn. Om steden op hun best te vinden, kijk wanneer de temperaturen gaan dalen en boek op het laatste moment. Temperaturen kunnen overdag maximaal 6ºC bereiken en 's nachts 0ºC.

5. New York: De straten van Manhattan zijn op hun mooist in de winter, als het echt koud is, maar tegelijkertijd is de stad zonnig. Er valt regelmatig sneeuw en er zijn maar weinig stadsgezichten die kunnen worden vergeleken met Central Park nadat de avond ervoor een deken van sneeuw viel. De temperaturen zijn meestal rond de 3ºC en dalen tot -4ºC 's nachts (zie: Een dag in New York en Reizen naar de VS).

6. Sint-Petersburg: het ijs op de rivier de Neva en in de kanalen, de gouden koepels die blonken in het indirecte licht, de Russen vestigden zich in traditionele winterkleding en, in tegenstelling tot in de zomer, geen enkele mug. De temperatuur is gewoonlijk -5ºC overdag en -11ºC 's nachts van december tot februari. Over het algemeen is het vrij droog, dus het is zeer zeldzaam om diepe sneeuw te hebben (zie: Tips voor reizen naar Rusland)

7. IJsland- Om te genieten van een buitengewoon landschap gevormd door extreme koude en vulkanische hitte, en de mogelijkheid om het noorderlicht te zien en te baden in de warmwaterbronnen in de open lucht. Je kunt een wintertrip naar Reykjavik organiseren op een korte brug, en dagtochten maken naar plaatsen als de Blue Lagoon en Strokkur Geyser. In Reykjavik houdt de maritieme invloed de temperaturen vaak net boven het vriespunt (-4ºC 's nachts), maar landinwaarts is het veel kouder (zie: Reizen naar IJsland).

8. Aberdeenshire: Braemar is de koudste laaggelegen stad van Groot-Brittannië, dicht bij twee Schotse skigebieden, Lecht en Glenshee en met veel Munro's in de buurt. Het is de thuisbasis van Speyside-whisky. Het Balmoral Estate is in de winter meestal gesloten, maar op sommige zaterdagen zijn er rondleidingen door het terrein en de tuinen (www.balmoralcastle.com). Januari is de koudste (en meest sneeuwzekere) maand, met een maximum van 4ºC per dag, en 's nachts meestal tot -2ºC (zie: Reisgids voor Schotland en Schotland).

9. Peking: In de winter hangt er meestal een donkerblauwe lucht boven de Chinese hoofdstad. De dagen zijn bitter koud, maar over het algemeen helder. Van december tot februari valt er echter nauwelijks regen, dus het is zeer zeldzaam om sneeuw te zien. De dagen in Peking zijn niet te koud - rond de 2ºC in de zon, maar 's nachts daalt de temperatuur tot -10ºC (tips voor reizen naar China).

10 Siberië: Siberië is zo koud en somber dat de takken van de bomen breken en vallen. Maar het is deze extreme kou die Oost-Rusland kenmerkt en er is een manier om er comfortabel naar te kijken: op de Trans-Siberische spoorlijn. Het kan hypnotiserend mooi zijn om vanuit het comfort van een verwarmde wagen naar de schijnbaar eindeloze berkenbossen te kijken. De trein Moskou-Peking (in plaats van de Moskou-Vladivostok) kan ons ook door de bevroren en verlaten vlaktes van Mongolië brengen, alweer een spectaculair wintergezicht. In Irkoetsk, een van de laatste stops, is de dagelijkse maximale gemiddelde temperatuur -14ºC, en 's nachts daalt het tot -24ºC (reizen naar Rusland). Bron: Geniet van de winter zonder ski's

Gerelateerd aan wintervakanties:

  • Skiën in Spanje
  • Skiën in Europa
  • Reis met weinig geld naar de sneeuw
  • Goedkoopste skivakantie
  • Skigebieden met de eerste sneeuwval
  • De beste skivakantie voor iedereen
  • Tips voor beginnende skiërs
  • Uitstapjes om Kerstmis te ontsnappen
  • De beste wintervakanties


Video: Circus Zanzara vuur kerstvakantie 20132014 (Augustus 2021).