Algemeen

Google en reclame

Google en reclame

We bespraken een paar dagen geleden de aankondiging van de inkomsten van Google en Yahoo voor het eerste kwartaal van 2005, waarbij we records braken en de vitaliteit van de internetadvertentiemarkt benadrukten. Yahoo is bijna 50 miljard waard.

Wat is er nieuw in het advertentiesysteem van Google?

Een paar dagen geleden zette Google een nieuwe stap: het kondigde belangrijk nieuws aan in zijn systeem. Kortom, de mogelijkheid van adverteerders om specifieke websites uit het aangesloten netwerk van het Google Adsense-programma te selecteren om hun advertenties te laten verschijnen. Een andere nieuwigheid zijn de kosten per impressie. Een criterium dat recht doet aan het voordeel dat de afbeelding die door uw advertentie wordt gegenereerd voor veel bedrijven genereert, ongeacht de kliks die gebruikers erop maken of niet.

Hiermee sloot Google met een pennenstreek de klacht af van adverteerders en Adsense-partners over de lage kwaliteit van sommige sites waarop de advertenties verschenen. Nog een stimulans voor websites die zich inzetten voor hoogwaardige inhoud. En mogelijk een veelbelovende bron van inkomsten, gezien de dynamiek die we in deze markt zien.

Sommige kritische stemmen zijn moeilijk te verstaan. De vitaliteit van Google op de markt is het beste bewijs van de levensvatbaarheid van een informatiemaatschappij die verder gaat dan het vrijwilligheid van enkelen. Het is erg moeilijk om een ​​utopisch en nauwelijks realistisch purisme te begrijpen.

Google's leiderschap

Met deze nieuwe voorstellen zet Google weer een stap die zijn innovatievermogen en leiderschap op de advertentiemarkt bevestigt.

Als uw concurrenten hun zoektechnologie en het aanbod van nieuwe producten en diensten proberen te verbeteren (het geval van Yahoo in de afgelopen maanden met voorstellen zoals het zeer recente My web en andere) om bij te praten, verdiept Google zich op dit moment in de relatie tussen Adwords (adverteerders) en Adsense (partnersites), waardoor nieuwe verwachtingen van levensvatbaarheid worden gewekt bij internetbedrijven waarmee het partners in zijn markt maakt. De strategie om prioriteit te geven aan advertentieproblemen lijkt correct.

Google en lokale advertenties

Het lijkt er niet op dat Google bij deze voorstellen zal blijven. Ook een paar dagen geleden las ik in Dirson dat Google een pilot-ervaring uitvoerde om sites te betalen voor het opnemen van 'Google Local' via een formulier waar de gebruiker naast de stad ook informatie kan verzamelen over het type bedrijf dat ze zoeken. VS, Canada en VK). Een heel interessante stap.

Er komt tijd voor de browser en andere nieuwe innovaties en diensten. Met zijn bedrijfsstrategie blaast Google vandaag het internet nieuw leven in op een manier die geen toonaangevend internetbedrijf ooit eerder heeft gedaan.

Gerelateerde Links:

  • Inkomsten van Google en Yahoo

Video: SMART HOUSE ENGLISH VERSION REMA 1000 (Oktober 2020).