Zwangerschap

Wat is de beste tijd om zwanger te worden?

Wat is de beste tijd om zwanger te worden?

Wanneer is het gemakkelijker om zwanger te raken?

Het is gemakkelijker om zwanger te worden tijdens de eisprong

Als een vrouw op zoek is naar een zwangerschap, is het daarom noodzakelijk om dit te weten wanneer ga je ovuleren.

Wist je dat de zwangerschapspercentages 30% zijn als je de dag vóór of op de dag van de eisprong seks hebt en 10% als het vijf dagen voor de eisprong is?

Hoe weet je wanneer je ovuleert?

Om de vruchtbare dagen van een vrouw te kennen, kunnen verschillende methoden worden gebruikt:

  • Basale temperatuur
  • Cervicaal slijm
  • Ovulatietest

De temperatuurmethode en de observatiemethode van het baarmoederhalsslijm zijn zeer betrouwbaar, maar vergen meer inspanning van de vrouw, terwijl bij ovulatietesten, hoewel ze duurder zijn, het mogelijk is om te weten wanneer de eisprong zal plaatsvinden met een minder moeite.

Wat is de beste methode om te weten wanneer u ovuleert?

In een studie gepubliceerd in het tijdschrift Vruchtbaarheid en steriliteit Eind jaren negentig gebruikten vrouwen verschillende van deze methoden om ovulatie op te sporen.

De resultaten lieten zien dat:

  • Met de temperatuur methode was precies de ovulatiedag 30% van de tijd. Nog eens 30% van de tijd identificeerde deze methode ovulatie een dag vóór de dag waarop deze daadwerkelijk plaatsvond.

De dag voor de eisprong is ook een goed moment om zwanger te worden, dus als u geslachtsgemeenschap heeft gehad op de datum die wordt aangegeven door de temperatuurmethode, is de kans groot dat u zwanger wordt, aangezien zowel de dag van de eisprong net als de dag ervoor zijn het twee van de twee meest vruchtbare dagen van de maand.

  • Controle van baarmoederhalsslijm kwaliteit het stelt je ook in staat om vrij dicht bij de datum te komen waarop de eisprong plaatsvindt.

Wanneer de vrouw ovuleert, is het baarmoederhalsslijm helder en elastisch, met een textuur die lijkt op die van eiwit. In dezelfde studie konden de onderzoekers door het controleren van baarmoederhalsslijm detecteert de ovulatiedatum 50% van de tijd.

  • De Ovulatietest meet de concentratie van luteïniserend hormoon (LH), het hormoon dat de rijping en ovulatie van de follikel stimuleert, zodat ze in staat zijn om detecteren met hoge betrouwbaarheid (bijna 100%) de beste dag om zwanger te worden.

Zodra u een positief resultaat heeft behaald bij deze tests, zal de eisprong plaatsvinden in de komende 24-48 uur.

De tests zijn meestal duur en ook het resultaat is meestal onderhevig aan vele factoren die soms tot vastlegging kunnen leiden verkeerde interpretatie van de resultaten.

Gevolgtrekking:

Alleen door middel van echografie kan worden bepaald met zekerheid wanneer de eisprong plaatsvindt.

Met de rest van de technieken is het alleen mogelijk om zo dicht mogelijk bij de berekening te komen van het moment dat de kans op zwangerschap vergroot.

Dus het meest aanbevolen is combineer de resultaten van meerdere methoden.

Heeft u een van deze methoden gebruikt? Vertel ons over uw ervaringen.

Gerelateerd lezen:

  • Zwangerschapstips
  • Hoe weet ik of ik zwanger ben
  • Droom over zwangerschap
  • Hoe weet ik of ik zwanger ben?


Video: Welke supplementen raad je aan om zwanger te worden en waarom? (Augustus 2021).