Katten

Madrid zal het offeren van verlaten dieren bij wet verbieden

Madrid zal het offeren van verlaten dieren bij wet verbieden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De Gemeenschap van Madrid heeft haar goedkeuring gegeven aan dit nieuwe voorstel tot wijziging van de vorige wet die in 1990 werd aangenomen en die het slachten van in de steek gelaten dieren toestond

-Dus is: De Raad van bestuur van de Gemeenschap van Madrid (Spanje) heeft groen licht gegeven bij het ontwerp van het voorontwerp van Wet ter bescherming van gezelschapsdieren die het verbod op het offeren van achtergelaten dieren vaststelt.

-De huidige wet stamt uit 1990 en 25 jaar later is Cifuentes van mening dat het "tijd is om deze te herzien". De ‘El Refugio’ vereniging eiste al 19 jaar ‘nul opoffering’.

8 Verlaten puppy's - Afbeelding: Guardia Civil

-In Spanje is het percentage achtergelaten dieren erg hoog:

In 2014 raakten meer dan 140.000 honden en katten hun huis kwijt (volgens de laatste studie van de Affinity Foundation) en halen de Spaanse beschermers elke vijf minuten 1 dier op. Volgens de laatste Affinity-studie wordt 16% van de huisdieren in de steek gelaten vanwege economische factoren, 13% ongewenste nesten, diergedrag (12%) en verlies van interesse in de hond of kat (9 %).

-Helaas, de wet ter bescherming van dieren is niet van toepassing op dieren die worden gebruikt in stierenvechtshows of op dieren in het wild.Ja, kampioenschappen voor duivenschieten zijn verboden, behalve voor speciale machtigingen aan schietverenigingen.

Windhond in de kennel van de vereniging Las Nieves, in Navalcarnero. / C. ÁLVAREZ

-Het beleid van "nul opoffering" wordt al toegepast in het Comprehensive Animal Shelter Center van de Gemeenschap van Madrid en met de wet zal het worden uitgebreid naar de rest van de gemeentelijke centra van de regio. Tot op heden konden de dieren de dieren tussen de 10e en 19e van hun verzameling euthanaseren.

-De wet regelt ook het fokken en op de markt brengen van huisdieren en dringt aan op adoptie van verlaten dieren. Bij zeer zware sancties, zoals gevallen van misbruik en achterlating, kunnen boetes oplopen tot 30.000 euro, een verdubbeling dan nu.

Het lijkt een goed begin, we hopen de vruchten ervan te zien en dat binnenkort de trieste realiteit en de situatie van deze wezens kan verbeteren; onze vrienden en collega's op de planeet:De dieren

Wat denk je?

Bronnen: Antena3.com, Ccaa.elpais.com

Gerelateerde Links:

-Spanje zal een boete van maximaal € 30.000, - voor agressie of het achterlaten van huisdieren

- Geen verlating: deze beelden tonen ons hun verdriet

-Het belang van het adopteren van huisdieren

-Wat moet ik met mijn hond doen als ik op reis ga


Video: Grote brand in wegrestaurant De Lichtmis Nieuwleusen (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Riordan

  Wandelen grappen)))

 2. Mareo

  de uitdrukking prachtig en het is tijdig

 3. Brok

  Goede vraag

 4. Naktilar

  Interestingly, and the analogue is?

 5. Feran

  het lijkt mij dat dit het opmerkelijke idee isSchrijf een bericht