Honden

Waarom valt het haar van mijn hond uit?

Waarom valt het haar van mijn hond uit?

De oorzaken van haarverlies bij honden

Het haar van mijn hond valt vaak uit ... Is het normaal?Dit is een vraag die velen van ons die honden hebben, onszelf hebben kunnen stellen. Er zijn veel verschillende redenen waarom een ​​hond zijn haar kan verliezen. We leggen uit welke en wat u moet doen.

Er zijn redenen die niet zo verontrustend zijn en andere om serieuzer te nemen. Laten we eens kijken naar de minst zorgwekkende en de meest zorgwekkende.

Vanwege genetische aanleg om meer haar te verliezen

Er zijn honden die door genetica hebben ze de neiging om meer haar te verliezen Wat anderen in specifieke gebieden (maar verschijnt niet in de vorm van kale plekken). Sommige hondenrassen die dit vaak doen, zijn: Chihuahuas, windhonden, mopshonden, buldoggen, Sharpei, Schnauzer.

Vanwege seizoensgebonden haarverlies

Zoals mensen, honden hebben de neiging om op bepaalde tijden van het jaar meer haar te verliezen om het af te werpen. Het is meestal in lente en herfst. We zullen zien dat ze veel meer haar verliezen dan normaal, en bij grote honden zullen we in staat zijn om de grote hoeveelheid haar die ze verliezen te observeren en ze zijn later zelfs nog dunner.

Haaruitval door haaruitval (seizoensgebonden)

Door wrijving of wrijving van de halsband, riem of kleding

Het is slecht om een ​​halsband te strak aan te trekken, dit kan leiden tot haaruitval door wrijving, maar ook tot ongemak of stress. Je kunt een halsband kopen met een zachte binnenkant of je kunt hem wat losser maken. Als het u heeft bekrast, probeer het dan niet van hetzelfde materiaal te kopen.

Door een gebrekkig of slecht dieet

Als het eten die we aan onze hond geven het is niet uitgebalanceerd of gebalanceerd, het kan een tekort aan vitamines, mineralen en aminozuren hebben, en dit kan een reden voor haaruitval. We moeten koop een kwaliteitsvoer.

Voor hormonale problemen

Dit kan verschillende redenen hebben. Schildklierproblemen (hypothyreoïdie) ze kunnen hun haar laten uitvallen. Bij hypothyreoïdie verliezen ze haar en bieden ze ook andere symptomen zoals: droge huid, broos haar, vermoeidheid of gewichtstoename. Te jonge honden die seksueel volwassen worden kan tijdelijk haarverlies hebben of drachtige teven.

Om hem te injecteren met een vaccin

Bij kleine hondenrassen is dat bekend sommige vaccins kunnen het gebied waar de injectie wordt gegeven infecteren, wat vervolgens haaruitval veroorzaakt (postvaccinale alopecia). Daarom worden in sommige gevallen bepaalde vaccins vermeden bij honden met deze symptomen.

Door reactie op vlooien en krabben van de hond

Er zijn honden met een zeer gevoelige huid en vlooienbeten veroorzaken ernstige irritatie of allergische dermatitis. Je kunt op sommige plekken een tekort aan haar zien en als ze ook krabben, maken ze het alleen maar erger.

Door parasitaire of schimmelinfecties

De belangrijkste parasitaire infectie die haaruitval bij een hond veroorzaakt, is schurft. In vergevorderde stadia kunnen ze al hun haar volledig verliezen. Het is een parasitaire mijt die zich nestelt in de huid van de hond waar hij zich voedt. Maar het kunnen ook schimmels zijn, dus we moeten de hond naar de dierenarts brengen om ons precies te vertellen wat het is.

Pup met schurft (niet erg geavanceerd)

Door stress en / of angst

Zoals bij mensen, stress en angst gaan hand in hand met haaruitval. Het is gemakkelijk voor een hond die erg gestrest is of onder druk staat om angstig te worden en mogelijk meer haar te verliezen dan normaal. Mishandelde honden, verlaten honden, verhuizen, verlies van een dierbare ... zijn dingen die hen aangaan en het kan de trigger zijn.

Voor verschillende allergieën

Het kunnen voor sommigen allergieën zijn voer of voercomponent, kan een allergie zijn naar een medicijn wat we je geven, aan een of ander materiaal in je bed (synthetisch) of het kan van een plant zijn waarmee je contact hebt. De hond krabt constant en zelfs door krabben kunnen verwondingen optreden.

Vanwege een secundair effect van een ziekte

Het is bekend dat honden met diabetes haaruitval kunnen krijgen, meestal op hun rug. Daarom is het handig om routinetests bij onze hond uit te voeren om te zien of alles in orde is.

Dus, We raden aan dat als u ziet dat uw hond verontrustend haarverlies lijdt (vooral als het in netelroos of kale plekken zit en het geen seizoensgebonden haarverlies is en het niet te wijten is aan wrijving, krabben of slechte voeding en andere)Breng het zo snel mogelijk naar de dierenarts om het te onderzoeken en te kijken wat de oorzaak kan zijn en behandel het correct.

Veel succes met je honden!

Blijf lezen:

  • Hoe schurft bij honden te genezen? Praktische tips en huismiddeltjes
  • Hoe teken en vlooien bij honden snel te verwijderen
  • Hoe u thuis van vlooien af ​​kunt komen en kunt voorkomen dat ze terugkomen
  • Schadelijk voer voor honden

Video: Tips tegen kale plekken op je hoofd. Beautygloss (Oktober 2020).