Algemeen

Het internet van klanten

Het internet van klanten

1. Van de garages tot de Hawaiiaanse hut

De geschiedenis van grote technologiebedrijven als HP, Apple, Microsoft of Google begon vorm te krijgen in typische Noord-Amerikaanse garages, maar Verkoopsteam, wereldleider in CRM (software voor klantrelatiebeheer) op de cloud, begon zijn reis na een sabbatjaar vanaf de oprichter, Marc Benioff waarin hij besloot naar India te reizen, een feit dat de filantropische geest van zijn bedrijf kenmerkte, gematerialiseerd in een fundament beheerst door zijn eigenaardige 1-1-1-model.

Fotobron: infoviajeros.blogspot.com

Zijn daaropvolgende verblijf in Hawaii, waarin hij zich wijdde aan het reflecteren op het technologische panorama van het moment (we hebben het over het jaar 1998), leidde tot zijn innovatieve idee om bedrijfssoftware in de cloud te bedenken, software als een service (SaaS), waardoor bedrijven het ongemak zouden vermijden om licenties te installeren die op cd's werden geleverd en die periodiek moesten worden bijgewerkt.

Een visionair Enrique Dans gebruikte in 2004 de metafoor van “tap” om dit innovatieve SW-afvoersysteem te definiëren waarbij impliciet wordt betaald voor consumptie. Stop niet met het lezen van zijn ongelooflijke en nauwkeurige voorspellingen van meer dan 10 jaar geleden!

2. Het meest innovatieve bedrijf ter wereld.

Voor het vierde opeenvolgende jaar staat Salesforce in 2014 bovenaan de Forbes-lijst van 's werelds meest innovatieve bedrijven, voor Amazon (6e), VMware (9e) of Red Hat (12e), allemaal Amerikaans. Interessant is dat bedrijven als Apple, Google, Microsoft of IBM niet verschijnen. Er staan ​​slechts twee Spaanse bedrijven op deze lijst, Grifols Laboratories (64e) en Inditex-Zara Group (82e). Over dat laatste en zijn bedrijfsmodel kreeg ik de kans om een post een tijdje geleden.

Het classificatiecriterium is gebaseerd op een complex systeem, genaamd vijfjarige innovatiebonus, een soort van mate van vertrouwen in het innovatieve karakter van bedrijven, opgesteld door de auteurs van de moetHet DNA van de Innovator(innovatie is de levensader van de huidige economie) in samenwerking met HOLT, een expertbedrijf in financiële analyse van de Credit Suisse Group.

Ik ben geen expert in de technische details van waardering van bedrijven, maar in wezen bestaat de innovatiepremie uit het deel van de marktwaarde van het bedrijf dat niet kan worden toegeschreven aan de huidige financiële situatie maar aan de groeiverwachtingen die investeerders van verwachten toekomstige innovaties die ze vertrouwen dat het bedrijf genereert.

3. Zijn verhaal: “Bedrijven zijn als haaien. Als ze stoppen met bewegen, gaan ze dood " (Marc Benioff)

Fotobron: kenkrouge.com

Innovatieve bedrijven worden vaak opgericht en geleid door innovatieve leiders Of ze hebben tenminste creatieve mensen onder hun leiders. Marc Benioff programmeerde op 15-jarige leeftijd (geboren in 1964) games op zijn Commodore 64. Tijdens de zomers werkte hij tijdens zijn studie Computerwetenschappen bij Manzana, waar hij doordrenkt was van de innovatieve geest die het bedrijf uitstraalde.

Toen hij zijn universitaire studie had afgerond, ging hij naar binnen Orakel, waar hij vice-president werd, tot hij in 1998, na de opkomst van bedrijven als Amazon en e-Bay, voelde dat er een tijd van opwindende veranderingen op komst was. Op 34, zoals we aan het begin zeiden, besloot hij een sabbatical te nemen ...

Forbes magazine zelf heeft het geschiedenis van een bedrijf dat momenteel nummer 1 is in marktaandeel in CRM, voor SAP, ORACLE zelf (dat Siebel heeft overgenomen), Microsoft en IBM.

4. Het internet van klanten

In een wereld hyperverbondenzijn de mogelijkheden om klanten een betere service te bieden en de verkoop te verbeteren strategisch als gevolg van de mogelijkheden die technologie biedt om gepersonaliseerde, goedkope marketingcampagnes te ontwerpen, gebaseerd op de analyse van de enorme hoeveelheid gegevens die door gebruikers van de producten of diensten van een bedrijf.

Ongeveer 7 jaar geleden werd het concept van Internet van dingen, verwijzend naar de mogelijkheid om een ​​groot aantal alledaagse apparaten op het netwerk aan te sluiten. In 2013 bedacht Salesforce het concept van Internet van klanten, die het beschrijft als de krachtigste golf van de computerrevolutie van de afgelopen jaren, met het argument dat er ten slotte achter elk apparaat meestal een persoon zit, dat wil zeggen een potentiële klant. Het vlaggenschip is het Salesforce1-platform.

5. Concurrentie

Zodat alles niet positief is, zijn er mensen die denken dat Saleforce geen geschikte oplossing is voor het MKB. Een Colombiaans bedrijf bevestigt dat zijn SW beter is voor kleine en middelgrote bedrijven en presenteert zijn argumenten, waarbij het voorheen met een ongebruikelijke 'sportiviteit' in de zakenwereld de voordelen erkende van het meest innovatieve bedrijf ter wereld, maar… voor grote bedrijven.

Trefwoorden: Salesforce, SW as a service, Customer Internet, Marc Benioff, Forbes innovatielijst, Grifols, Inditex, Enrique Dans,

Video: TipClip: Klant ziet korting op internet (Oktober 2020).