Algemeen

5 minuten om de elektrische auto op te laden

5 minuten om de elektrische auto op te laden

Tesla wil elektrische auto's in vijf minuten opladen

Afbeelding door Telsa Mortors Web.

Batterij wisselen opzij:Tesla Motors verlegt de grenzen van laadtechnologie om elektrische voertuigen net zo praktisch te maken als benzine.

Elektrische auto's hebben veel tijd nodig om op te laden. In een poging om elektrische voertuigen praktischer te maken, verkort Tesla Motors de laadtijden snel. Afgelopen september onthulde het bedrijf een netwerk van 'superlaadstations' exclusief ontworpen voor zijn Model S en toekomstige elektrische voertuigen, die een batterij in 30 minuten half kunnen opladen.

In mei kondigde het een update aan die die tijd verkortte tot 20 minuten. Nu heeft Tesla CTO J.B. Straubel zegt dat het bedrijf de tijd die nodig is om de batterij volledig op te laden, kan verkorten tot slechts vijf minuten; niet veel meer dan nodig is om een ​​tank te tanken als we een conventionele autotank moeten tanken. Straubel verwijst niet naar de technologie voor het verwisselen van batterijen die onlangs door Tesla is geïntroduceerd (zie 'Waarom Tesla denkt dat het batterijwissel kan maken Werk "). Dat systeem laadt de batterijen niet snel op. U haalt gewoon een lege batterij eruit en vervangt deze door een volledig opgeladen batterij. Straubel heeft het over wat voor automobilisten aantrekkelijker zou kunnen zijn: de auto-accu opladen tijdens het wachten.

“Over een jaar gaat het niet gebeuren. Het zal moeilijk worden. Maar ik denk dat we tot vijf of tien minuten kunnen komen ”, zei Straubel in een interview met het tijdschrift Technology Review van MIT.

Een van de uitdagingen bij snelladen is dat als de batterij te snel wordt opgeladen, deze oververhit kan raken. Om schade aan de accu te voorkomen, moet de externe oplader in verbinding staan ​​met de elektronische componenten die de toestand van de accu's regelen, inclusief hun spanning en temperatuur, en de laadsnelheden dienovereenkomstig snel aanpassen.

Bron: http://www.technologyreview.com

Links gerelateerd aan 5 minuten opladen van de elektrische auto:


Video: Praktijkverbruik. Diesel vs elektrisch met de Tesla Model S Long Range (Oktober 2020).