Spanje

Zegel. Amandelbloesem

Zegel. Amandelbloesem

Eind januari bloeien de amandelbomen in de bergen van Alicante. Het behoort tot de regio Marina Baixa, in de provincie Alicante en vormt samen met de naburige steden Relleu, Orcheta en Finestrat een heel mooi berggebied.Alicante ña dicht bij de zee. Gelegen op iets meer dan 400 meter hoogte en op slechts 18 kilometer van de kust, is het een stad met iets meer dan 600 inwoners, in de zomer overgenomen door het toerisme en de gewone verblijfplaats van veel Europeanen die hier hun jubileumpensioen hebben gezocht.
Sella is bereikbaar via de lokale CV 770-weg die, beginnend bij Villajoyosa, door het Amadorio-stuwmeer en door de stad Orcheta loopt. We verlaten de omweg naar Finestrat en de mol van Puig Campana aan de rechterkant, in iets meer dan 10 minuten zijn we in de stad en kunnen we de auto achterlaten op een grote parkeerplaats bij de ingang.
De stad presenteert zijn gevel naar het zuiden, in de zon, met de kerk die opvalt tussen de huizen en hoger, in Op de top van de heuvel, de hermitage die te bereiken is via een zigzaggend pad. De hoofdstraten zijn smal, gevormd alsof het terrasvormige terrassen zijn, zoals de velden eromheen. De Plaza Mayor, gelegen in het centrum van de stad, lijkt meer op een verbrede straat dan op een plein. De weg naar de kluis begint bij haar als een vervolg van een van de straten die omhoog gaan. Het landschap is prachtig en de stilte die je voortbrengt naarmate je verder komt, wordt alleen veranderd door je eigen adem happen door de moeite die je doet bij het beklimmen van zo'n steile helling. Van bovenaf kun je de Puig Campana zien, met de beroemde kloof die volgens de legende werd geproduceerd door Roldán, de luitenant van Karel de Grote, toen hij een verdedigende zwaardslag uitvoerde tegen de Moor die hem aanviel en die hij ontweken. Een andere legende zegt dat het werd geproduceerd door het zwaard van Sint-Joris om te voorkomen dat de draak die hem achtervolgde hem zou bereiken. Er zijn er die zeggen ook dat de snede werd geproduceerd door het zwaard van een ridder om de zonsondergang te verlengen en dat de laatste zonnestralen zijn geliefde, terneergeslagen en ziek langer verlichten. Nu zijn alle legendes het erover eens dat het eiland voor Benidorm precies de snit is die Puig Campana mist.
Sella heeft verschillende bars en restaurants waar je heerlijk kunt eten. De meeste bevinden zich op dezelfde weg die verder gaat richting Alcoy, maar ook in de Plaza Mayor vind je een paar bars met een echte dorpssmaak waar je typische gerechten en tapas uit de omgeving kunt proeven. Na een tijdje rusten en een kleine refrIn een ervan keerde ik terug zoals ik was gekomen, denkend aan de zin die Wenceslao Fernández Flores schreef, na een bezoek aan Alicante, in zijn reisboek "The conquest of the horizon", gepubliceerd in 1942: "Ik weet waar de lente zijn toevlucht zoekt wanneer de winter komt uit het noorden ... "

Video: PLAGIOS EN LA INDUSTRIA MUSICAL #5. ZEGEL u0026 MEI (Oktober 2020).