Informatie

Diefstallen thuis tijdens de vakantie - Tips

<strong>Diefstallen thuis tijdens de vakantie - Tips</strong>

Tijdens de vakanties, voornamelijk de zomer, verlaten we onze gebruikelijke adressen (huis, chalet, bungalow ...) om te verhuizen naar andere woningen. De urbanisaties en de omliggende huizen blijven ook met minder mensen achter en deze situatie wordt benut door dieven om overvallen, kleine diefstallen, enz. Te plegen. LaGuardia Civil geeft een reeks tips om deze diefstallen te vermijden die we hier reproduceren en uitbreiden.

Tips om diefstal te voorkomen

Installatie van beveiligingssystemen.

Niet alle huizen kunnen zich geavanceerde beveiligingssystemen veroorloven, maar in overeenstemming met hun economie kunnen alle beveiligingssystemen die het minder kwetsbaar maken in het huis worden geïnstalleerd. Sommige zoals veiligheidsdeuren, tralies, dekvergrendelingen, alarmen. Momenteel is het domotica biedt nieuwe technologieën tegen een steeds betaalbare prijs.

Geef tekenen van leven.

Het huis mag niet duidelijk aangeven dat het leeg is en door niemand bewoond wordt. De eenvoudigste methode zou zijn: niet alle jaloezieën sluiten, kleding laten hangen, lichten aan enz. Er zijn goedkope elektronische apparaten op de markt die verlichting, tv of andere apparaten programmeren.

Buurtsamenwerking.

Als u op vakantie gaat, kan de hulp van andere buren essentieel zijn. Laat uw naaste buren weten dat u afwezig zult zijn in uw huis. Op deze manier kunnen ze, als ze vreemde geluiden of bewegingen in uw huis horen, de veiligheidstroepen waarschuwen tijdens uw afwezigheid. Of let op iets of een voertuig dat er verdacht uitziet.

Laat geen waardevolle spullen achter noch pronken met hen.

Laat geen geld, sieraden of andere waardevolle dingen thuis. Wees verstandig wanneer u uw huis laat zien. In veel gevallen wordt uw huis een etalage voor vreemden die af en toe toegang hebben gehad (verhuizing, reparatie, levering van items ...), probeer geen waardevolle voorwerpen achter te laten die door veel mensen worden gezien. Ze kunnen er in het openbaar commentaar op geven en de oren van externe vrienden van anderen bereiken. De Guardia Civil raadt u aan om geen waardevolle voorwerpen zonder omheining op de terrassen achter te laten.

Schrijf het serienummer van alle apparaten op

Dit maakt het gemakkelijker om de apparaten bij diefstal te identificeren.

Bescherm verborgen of meer onbeschermde plaatsen.

Sluit ramen die uitkijken op de minst zichtbare delen van het huis (binnenpatio's, minder bezochte straten ...).

Als u deze aanwijzingen en tips opvolgt, kunnen we ze moeilijker maken en diefstal uit huizen en huizen in het algemeen tijdens vakanties, zomer, enz. Voorkomen.

Zie ook: GuardiaCivil (Fooien)

Video met tips om uw huis veilig te houden als u op vakantie gaat

Video: 40 DINGEN DIE JE THUIS KAN DOEN. verveeltips. Julia Verbij (Oktober 2020).