Informatie

Betekenis van de naam Dedication

Betekenis van de naam Dedication

Toewijding. De christelijke basilieken, gewijd aan de viering van de mysteries door de plechtige ritus van toewijding.

Geschiedenis en de heilige

De inwijding van de basiliek van Santa María.

De kerk van Santa MaríaLa Mayor of Santa María de las Nieves of de Liberiaanse basiliek (Deze laatste naam verwijst naar paus Liberius die de wereldlijke basiliek in de 4e eeuw christelijk maakte).

De kerk staat op de berg Esquilijn in Rome en is een van de 4 belangrijkste primaire basilieken die het patriarchaat van Antiochië vertegenwoordigen.

In de tijd van Sixtus III, in de vijfde eeuw, kort daarna kondig het moederschap van Maria aan, is opgedragen aan de Maagd Maria de zesendertig mozaïeken die het middenschip sieren (kunst en theologie vertegenwoordigd door de beweging van het Benedenrijk).

Later in de 7e eeuw verspreidde de legende dat de basiliek de kerststal in Bethlehem hield. Vanaf Sixtus III versierden andere pausen de kerk, men gelooft dat het vergulden van het plafond tot het eerste goud behoort dat uit Amerika is meegebracht.

De toewijding aan de kerk wordt gevierd op 5 augustus.

De inwijding van de basiliek van Lateranen.

Deze viering is opgenomen in de nieuwe kalender met de categorie feest en verwijst naar de kathedraal van Rome als "De moeder van alle kerken"(Orbis en Orbis)

De katholieke kerk verleent via de paus de titel van basiliek aan bepaalde tempels, de eerste basiliek van de katholieke religie was de Lateranen. Gelegen op het terrein van de Lateranen, schonk keizer Constantijn de Grote het Lateraans paleis aan paus Melquiades en het werd ook wel de Basiliek van de Verlosser genoemd. Sint Silvetro veranderde het paleis in een tempel op 9 november 324.

De basiliek van Lateranen is de pauselijke kathedraal en de oudste basiliek van de kerk; in de ingang staat in de frontisse gebeeldhouwd "Moeder en Hoofd van alle kerken".


Beginnend in de 11e eeuw vieren Romeinse kalenders het op 9 november.

Inwijding van de basilieken van de heiligen Petrus en Paulus, apostelen.

Gezamenlijke viering van toewijding aan de nieuwe basiliek van San Pedro en de oude Constantijnse basiliek St. Paul.

St. Peters Basiliek Het is de belangrijkste tempel van de katholieke kerk en bevindt zich op de Vaticaanse heuvel in Rome in Vaticaanstad.

In 320 gaf keizer Constantijn opdracht tot de bouw van de eerste Sint-Pietersbasiliek op de oude plaats (waar men geloofde dat de overblijfselen van de apostel zich bevonden). Gedurende de volgende twee eeuwen hebben de verschillende keizers de tempel uitgebreid. In de middeleeuwen wordt het opnieuw vergroot in de papadosde Eugene III en Nicolas III. In 1454 besluit paus Nicolaas V om Leon Battista Alberti een eenwordingsproject toe te vertrouwen om de oude kerk te herbouwen.De volgende pausen besluiten de oude basiliek niet te slopen en te behouden, ze blijft geïndexeerd totdat paus Julius II Donato Bramante het project van de nieuwe tempel van San Pedro die begon in 1506.

Bramante's project bestond uit een gecentraliseerd gebouw met een koepel die inspeelt op de humanistische tijden van de Renaissance. Rafael volgde hem op in de richting van het werk, maar wijzigde de plant in een Latijns kruis. Verschillende architecten volgen elkaar op, zoals Baldassare Peruzzi of Antonio Sangalloel Joven; totdat Miguel Ángel voorstelt de gecentraliseerde fabriek in Bramante te heroveren. Tijdens het pontificaal van Alexander VII, componeerde Bernini de colonnade van het elliptische vierkant, de Solomonic zuilen van het hoofdaltaar van Sint Pieter en de koninklijke trap die naar de Vaticaanse paleizen gaat. De bouw duurde 170 jaar, onder het mandaat van 20 pausen.

Paus Urbanus VIII wijdde op 18 november 1626 de nieuwe basiliek van San Pedro in die samenviel met de verjaardag van de inwijding van de oude basiliek.

De oude Constantijnse basiliek van Saint Paul Het ligt 11 km van San Pedro in Rome zelf op een plaats genaamd "De drie fonteinenVolgens de traditie is het de plaats waar de heilige Paulus werd onthoofd, en op dat moment sloeg zijn hoofd drie keer de grond voordat hij stopte en voor elk ervan stroomde er water uit, vandaar de drie fonteinen. De basiliek werd opgericht in opdracht van paus Heilige Leo. Magno samen met keizer Theodosius; in 1923 verwoestte een brand het en het werd herbouwd door paus Pius IX, die het op 10 december 1854 wijdde als de Constantijnse basiliek van Sint-Paulus.

Video: Praying In NON-MUSLIM Areas 2019! نوێژكردن لهسهر شهقام (Oktober 2020).