Algemeen

Verkoopservice voor e-books van Google

Verkoopservice voor e-books van Google

Google Editions: Google zal tegen het einde van het jaar de e-bookmarkt betreden

Google zal later dit jaar de e-bookmarkt betreden met Google Editions, waarmee gebruikers e-books kunnen kopen die ze op elk apparaat met een webbrowser kunnen lezen.

De lancering van deze dienst, die tegen het einde van de zomer werd verwacht, zal de zoekmachine in concurrentie brengen met Amazon en Apple, die hun eigen platforms rond de Kindle en de iPad hebben gebouwd.

Met Google Editions kunnen mensen e-boeken kopen van Google Web of andere onafhankelijke boekhandelsites, die nog steeds moeite hebben om te concurreren met de twee grootste rivalen en Barnes & Noble, dat zijn eigen e-bookreader heeft genaamd 'Nook ”.
Klanten kunnen hun accounts instellen om de boeken te kopen, die worden opgeslagen in een online "bibliotheek", waarschijnlijk op de servers van Google, en die ze kunnen lezen vanaf apparaten met internetverbinding, zoals smartphones of tablets. Er zullen miljoenen boeken gratis beschikbaar zijn.

De American Booksellers Association, een handelsgroep van onafhankelijke verkopers, vertelde de New York Times dat meer dan 200 boekhandels in het hele land zich voor de dienst konden registreren. Gebruikers kunnen nu voorbeelden van miljoenen nieuwe boeken en redactionele achtergrond bekijken op Google Boeken.

Bron: The Guardian Technology


Video: Google Books: How To Sell Books On Google Play In 2020 (Oktober 2020).