Algemeen

Microsoft lanceert bod op Yahoo

Microsoft lanceert bod op Yahoo

Microsoft heeft een bod gelanceerd ter waarde van $ 44,6 miljard om Yahoo te kopen. Als de operatie slaagt, zou er eindelijk een echte kracht zijn om het monopolie van Google op de internetadvertentiemarkt aan te vechten.

Microsoft, dat te laat was op de online advertentiemarkt en ernstige problemen heeft gehad met de concurrentie met Google, biedt aandeelhouders $ 31 per aandeel, een prijs per aandeel die 62% hoger is dan de prijs van gisteren op Yahoo. aan het einde van de Nasdaq. De aankoop zou, wanneer deze werd gerealiseerd, een van de grootste dotcom-acquisities zijn sinds de fusie tussen AOL en Time Warner een paar jaar geleden tijdens de hausse in de sector.

Het nieuws heeft de Europese aandelen aangemoedigd, en Wall Street zal naar verwachting de hele dag gunstig reageren.

Het aanbod van Microsoft komt op een moeilijk moment voor Yahoo, en om deze reden zijn veel analisten van mening dat het deze keer misschien meer geluk zal hebben dan in eerdere tijden, toen het imperium van Bill Gates Yahoo probeerde te benaderen dat een paar dagen geleden een vermindering van 24% van de uitkering gedurende de laatste vier maanden van 2007, wat heeft geleid tot het ontslag van meer dan 1000 werknemers.

In de woorden van Steve Ballmer, CEO van Microsoft, geschreven in een brief aan de directeuren van Yahoo en vandaag gedupliceerd door de Noord-Amerikaanse en Angelsaksische pers: “We hebben veel respect voor Yahoo en samen kunnen we een steeds interessantere reeks oplossingen bieden. voor consumenten, websites en adverteerders en ons positioneren om beter te concurreren op de online advertentiemarkt…. Tegenwoordig wordt deze markt gedomineerd door één speler. Samen kunnen Microsoft en Yahoo een concurrerende optie bieden die beter beantwoordt aan de behoeften van klanten en partners. " Ballmer beweert ook dat een fusie hen in staat zou stellen om één enkele zoekmachine en één advertentieplatform te ontwikkelen.


Video: How to fund transfer through ifsc code in tez upi app. fund transfer tez upi app (Oktober 2020).