Informatie

Betekenis van de naam Ildefonso

Betekenis van de naam Ildefonso

Ildefonso, mannelijke naam van Germaanse oorsprong "Hildifuns", "Hild"is strijd en"plezier"is voorbereid; de betekenis is"Hij die is voorbereid op de strijd"of"Degene die klaar is voor de strijd".

Geschiedenis en de heilige

Saint Ildefonso, bisschop en kerkleraar. Hij werd geboren in Sevilla in het jaar 608, voelt christelijke hartstocht en besluit zijn roeping te volgen tegen de tegenstand van zijn ouders in. Betreed de orde van de benedictijnen in het klooster van de heiligen Cosme en Damián de Agalia (gelegen in de buitenwijk van Toledo) en San Eladio tot diaken gewijd. In het jaar 657 werd hij benoemd tot aartsbisschop van Toledo, hij wordt beschouwd als vertegenwoordiger van de Spaanse Visigotische theologie, vooral gepleisterd in zijn werken over de doop, de eeuwige maagdelijkheid van Maria en de verhandeling van de illustere mannen van San IsidroSommige auteurs beschouwen hem als een leerling van Sint Isidore uit Sevilla voor het voortzetten van zijn geweldige werk. Haar ijver voor de Maagd Maria was ook opmerkelijk, volgens de traditie had ze de verschijning van de Maagd met een koor van engelen en heiligen die haar een kazuifel schonken.Haar relikwieën bevinden zich in Zamora.

Zijn heilige wordt op 23 januari gevierd.

OverigeSantos Ildefonso: San Ildefonso García Nozal, religieus en martelaar, gevierd op 23 juli.

Ildefonso-variant

Ildefonso variant van Alfonso.

Ildefonso in andere talen:

  • Catalaans: Ildefons.
  • Frans: Ildefonse.
  • Italiaans: Ildefonso.

Beroemde, beroemde historische figuren met de naam Ildefonso

  • IldefonsoCerdá, werd geboren in Barcelona in San Martín de Centellas, Barcelona in 1816; Een zeer prominente Spaanse stedenbouwkundige, een van de meest prominente figuren in de hedendaagse Spaanse stedenbouw, samen met Arturo Soria.

Video: Top 10 jongens namen+betekenis (Oktober 2020).