+
Tips

Wat te eten om er jonger uit te zien?

Wat te eten om er jonger uit te zien?

De beste voedingsmiddelen die veroudering tegengaan.

Hypertensie, diabetes en obesitas zijn gezondheidsproblemen waardoor we ouder worden dan onze tijd, en die in hoge mate worden bepaald door onze manier van leven. De manier waarop we eten zal onze gezondheid beïnvloeden.

Door deze voedingsmiddelen regelmatig te consumeren, verhoogt u uw inname van essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, calcium, vitamine D en omega-3-vetten, samen met antioxidanten.

Kruisbloemige groenten.

Net als spruitjes zijn broccoli, bloemkool, boerenkool en kool rijk aan antioxidanten en specifieke voedingsstoffen die verband houden met het verminderen van het risico op kanker wanneer ze na verloop van tijd regelmatig worden geconsumeerd. Ze zitten boordevol vezels, antioxidanten, vitamines en mineralen.

Het wordt aanbevolen om minimaal te consumeren 3 tot 5 porties per dag. Een portie = ½ kopje gekookte groenten of 1 kopje rauwe groenten.

Dikke vis.

Net als zalm, sardines, haring, forel of heilbot, zijn ze rijk aan magere eiwitten, die helpen bij het opbouwen van spieren, en aan omega-3-vetten, wat zeer gunstig is voor de gezondheid van het hart en het zenuwstelsel.

Consumeer minimaal 2 porties per week. Een portie = de grootte van een computermuis.

Noten.

Net als amandelen, walnoten en pistachenoten zijn ze een uitstekende bron van niet-dierlijke eiwitten en zitten ze boordevol hart-gezonde vetten, magnesium en zink.

Consumeren tot 1 portie per dag. Een portie = een handvol.

Yoghurt.

Rijk aan calcium, proteïne en vitamine D. Een magere natuurlijke yoghurt helpt sterke botten en spieren te hebben en is gunstig voor ons spijsverteringssysteem.

Het bevat ook probiotica, dit zijn gezonde micro-organismen en bacteriën die een goede spijsvertering bevorderen.

Consumeer van 1 tot 3 porties zuivelproducten per dag.

Quinoa.

Een product rijk aan plantaardige eiwitten en glutenvrij. Verhoog uw inname van vezels, calcium en ijzer. Boekweit, kikkererwten en zwarte bonen zijn ook zeer nuttige bronnen van eiwitten en vezels voor onze gezondheid.

Dagelijks consumeren. Een portie = ½ tot 1 kopje.

Groene thee.

Het is rijk aan antioxidanten zoals flavanolen, zeer gunstig voor de gezondheid van hart en bloedsomloop. Studies tonen aan dat het drinken van 5 kopjes per dag op de lange termijn meerdere gezondheidsvoordelen heeft,

Consumeer 5 kopjes groene thee per dag, hoewel er met minder bekers al voordelen worden waargenomen.

Bosbessen

De donkerblauwe kleur is afkomstig van een verbinding genaamd anthocyanine, een antioxidant in de flavanol-familie. Er zijn ook andere bessen die krachtige antioxidanten bevatten, zoals bramen, aardbeien, druiven en frambozen.

Consumeer tenminste 1 dagelijkse portie bessen, met elke dag twee of drie vruchten. Een portie van de bessen is gelijk aan 1/2 kopje. Je kunt ze vers of ingevroren nemen, ze kunnen alleen gegeten worden, met yoghurt, in salades of zelfs als aanvulling op een puree.

Blijf lezen:

  • Een dieet dat het risico op Alzheimer verkleint
  • Het beste voedsel voor onze hersenen
  • 9 voedingsmiddelen die je mooier maken


Video: 30 DINGEN DIE JE VERKEERD DOET (Maart 2021).