Prostaatkanker

Taillemaat gekoppeld aan prostaatkanker

Taillemaat gekoppeld aan prostaatkanker

Mannen met grotere tailles lopen mogelijk een hoger risico op het ontwikkelen van agressieve prostaatkanker.

EEN 10 cm toename in tailleomvang zou de kans op lijden kunnen vergroten prostaatkanker met 13%. Hij Hoger risico Het was toen de grootte van de taille overschreden 94 cm.

Grotere tailleomvang, groter risico op agressieve prostaatkanker.

In het onderzoek, uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Oxford en waaraan ongeveer 140.000 mannen uit 8 Europese landen deelnamen, werd de relatie tussen lichaamsmetingen bij mannen van 50 jaar en het risico op prostaatkanker 14 jaar later geanalyseerd. .

Het bleek dat mannen met een hogere body mass index (BMI) en tailleomtrek ze hadden een verhoogd risico op hoogwaardige prostaatkanker, een agressieve vorm van de ziekte. Ze zagen ook een verhoogd risico om te overlijden aan prostaatkanker in verband met een hogere body mass index en middelomtrek.

Hoewel de exacte oorzaken van deze associatie onbekend zijn, stellen de auteurs dat hormonen waarschijnlijk verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van kanker in vetcellen.

Het is belangrijk een gezond gewicht behouden en wat lichaamsbeweging krijgenDeze veranderingen in levensstijl kunnen bescherming bieden tegen vele ziekten, waaronder kanker.

Blijf lezen:

  • Overgewicht verhoogt het risico op prostaatkanker

Video: Signs for low vitamin D. Holistic Natural Cures (Oktober 2020).