Algemeen

Software voor het organiseren van foto's

Software voor het organiseren van foto's

Het jaar 2004 was een tumultueuze periode voor de digitale camera-industrie. Kodak stopte met het maken van conventionele camera's, digitale camera's verplaatsten dvd's als cadeau ...

En 2005, volgens een interessant artikel in The New York Times, zal het jaar zijn van software om de foto's te ordenen die veel eigenaren van digitale camera's hebben gemaakt.

iPhoto 5 en Picasa 2

Zodra het jaar begon, brachten twee bedrijven nieuwe versies uit van de meest populaire programma's voor het beheren en ordenen van foto's (iPhoto 5 voor Macintosh kwam van Apple en Picasa 2 kwam van Google). Beide programma's lijken erg op elkaar qua ontwerp, functies en inspanningen om hun gebruik door gebruikers te vereenvoudigen.

In tegenstelling tot Foto 5 is het voorstel van Google, Picasa 2, gratis software. Het kan eenvoudig worden gedownload vanaf www.picasa.com.

De waarheid is dat het zeer aantrekkelijke, elegante, visuele programma's zijn die bijna moeiteloos kunnen worden gebruikt. Uw foto's verschijnen op gemakkelijk beheersbare en zeer beheersbare dia's. Door te dubbelklikken kunt u de foto bewerken en u nieuwe functies bieden om nieuwe resultaten uit uw werk als fotograaf te verkrijgen en te verbeteren.

Picasa 2: 250.000 foto's

De hulpprogramma's van Picasa versie twee zijn veel krachtiger, vindingrijker en gemakkelijker te gebruiken. Onder de knoppen met de gebruikelijke opties voor contrast, kleur, helderheid ... is er bijvoorbeeld een knop 'Ik doe een gok' ('Ik voel me gelukkig' van de Google-zoekmachine) met een duidelijke betekenis voor niet-experts in fotografie: 'Ik doe het niet de parameters die hij voorstelt, zijn belangrijk voor mij, ik wil gewoon dat de foto beter wordt ”. Als je ervoor kiest om wijzigingen aan te brengen, is het bijna magisch, omdat het de editie bezielt van de voor en na ...

Deze software biedt u tal van extra tools om uw foto's te verbeteren. Van de conventionele (rotatie, correctie van defecten…) tot andere, meer geavanceerde. Een ander voordeel is de eenvoudige integratie met Blogger en Hello (foto's delen). Met Picasa kunt u ook papieren kopieën van uw foto's in de Verenigde Staten bestellen bij bepaalde bedrijven van uw keuze (Kodak, Wal-Mart).Picasa heeft, ondanks zijn eenvoud, de capaciteit om 250.000 foto's snel en behendig te beheren. Bovendien vindt het ze in de mappen waarin ze zich bevinden (sommige ben je waarschijnlijk zelfs vergeten) in plaats van je eigen database te maken (zoals iPhoto doet).

Photoshop Elements

Picasa 2 en iPhoto 5 concurreren niet met elkaar omdat ze elk een ander besturingssysteem nodig hebben. Het is niet dezelfde situatie - voegt NYT toe - voor Adobe, wiens Photoshop Elements 3.0 (voor Mac en Windows) een paar maanden geleden op de markt kwam. Hoewel de functies veel completer en krachtiger zijn, bedragen de online kosten $ 85.


Video: ITP0001 - iPhoto 08 - Inleiding (Oktober 2020).