+
Informatie

Tips voor reizen naar Mexico

Tips voor reizen naar Mexico

Mexico is een land met een enorme toeristische rijkdom. De zeer verschillende geografische gebieden hebben het nog eigenaardiger en interessanter gemaakt. Een bergachtig landschap in het binnenland maakt plaats voor een westelijke Atlantische kust met een tropisch klimaat en een andere Pacifische kust met een sterke eigenheid langs de kustlijn.

De geschiedenis en het precolumbiaanse erfgoed zijn van spectaculaire rijkdom. Azteekse en Maya-beschavingen laten hun sporen achter op tal van plaatsen en bezienswaardigheden (Tlaxcala, Colimán, Tenochtitlan ...). De gastronomie is erg origineel en met sterke smaken. Een land om te ontdekken en volop te genieten.

Mexico: hoogteziekte en Montezuma's wraak, probeer ze te vermijden

Wil een bezoek aan Mexico een wonder zijn, dan moet je twee risico's voorkomen die veel reizigers en toeristen treffen.

Hoogteziekte

Hoogteziekte U merkt het aan symptomen zoals hoofdpijn, duizeligheid, zwakte, slaapproblemen, enz. In Mexico DF kan de hoogte meer dan 2.235 - 3.000 meter bedragen. Als je er last van hebt, rust dan in bed en als het aanhoudt, probeer dan naar lager gelegen delen van het land te reizen.

Montezuma's wraak

Montezuma's wraak verwijst naar onaangename diarree die soms wordt veroorzaakt door het verversen van water en voedsel (zie Tips om Montezuma's wraak te vermijden). Voor de eerste is het raadzaam om te drinken en zelfs uw tanden te poetsen met mineraalwater. Voor de tweede moet u met grote voorzichtigheid eten, vooral sterk en gekruid voedsel. Het is in ieder geval essentieel en zeer aan te raden om de fortasec.

De hoofdstad: Mexico DF, een stad met 21 miljoen inwoners

Mexico DF is een van de grootste en meest complexe steden ter wereld, de derde qua bevolking. Een must-see voor een enorme stad die gepland moet worden. Verlaat de avonturen voor andere rustigere plaatsen en volg het algemene advies van de agentschappen en gidsen Bezoek geen probleemgebieden, gebruik geen ongeautoriseerde taxi's (meestal kleine) ... en let op de mogelijkheid van diefstal, draag geen grote voorwerpen waarde. Laat u ook niet leiden door onzekerheid. Geniet van een geweldige stad. In het centrale deel van de stad heeft het bezienswaardigheden zoals de opgravingen van de Templo Mayor, koloniale paleizen, de kathedraal en vooral de Zócalo, het op een na grootste plein ter wereld, met een unieke sfeer, etc. Zien de beste plaatsen om te bezoeken in Mexico-stad. eindelijk, de atmosferische vervuiling gevonden in Mexico-Stad kan oog-, neus- en keelirritatie veroorzaken; vermoeidheid enz. Probeer te vermijden dat u langdurig buiten bent als de vervuiling tijdens uw verblijfsdagen hoog is.

Nationaal Museum voor Antropologie van Mexico

Het is een must-see in Mexico DF. Om te begrijpen wat dit land was, zijn relevantie en erfgoedrijkdom, is het essentieel om dit spectaculaire museum van absoluut overlopende rijkdom te bezoeken. Zie website van het Nationaal Museum voor Antropologie van Mexico. Het beeld dat je van Mexico hebt, verandert na een bezoek aan dit museum. Het wordt een voor en na Zie anderen plaatsen om te bezoeken in Mexico-stad.

Hotels

Ga naar goede hotels, om veiligheids- en serviceredenen is het de moeite waard. We hebben een lijst samengesteld met onze favoriete hotels in Mexico. Zie onze hotels in Mexico.

Pacifische kust in Mexico

Puerto Vallarta, Costa Careyes en Barra de Navidad genieten het hele jaar door van tropisch weer. Prachtige stranden en de historische culturen van de bekendste toeristencentra: Acapulco, Ixtapa, Zihuatanejo, Huatulco en Oaxaca. Hotels in Acapulco.

Caribische kust in Mexico

Het is tegenwoordig het trendy gebied. Met Yucatán als middelpunt. Cancun en Playa del Carmen zijn de meest populaire bestemmingen. Meer selectief oude haciënda's, omgebouwd tot luxe hotels nabij de stranden of ruïnes van de Maya's.

Andere interessante steden in Mexico

De zogenaamde koloniale steden zijn vol charme. Enkele suggesties zijn: Querétaro, Guadalajara, San Luis Potosí, Guanajuato, San Miguel de Allende, Morelia ...

Heel bijzonder ontbijt bij de hotels

Als je het geluk hebt om in een goed hotel met goed ontbijt te verblijven, wordt het hier een onvergetelijke ervaring. Van vers fruit en tropische sappen tot ontbijten op de boerderij op basis van exquise tortilla's, eieren, maïs, enz. Om nog maar te zwijgen van snoep, pannenkoeken en andere lekkernijen. LauraEsquivel en Isabel Allende schieten tekort. Als je naar het FourSeasons Hotel México, D.F gaat, heb je misschien wel het beste ontbijt van je leven.

De tequila

Het is de nationale drank, geniet ervan. Het wordt gemaakt van het sap dat wordt gewonnen uit de agave, gemengd met glucosestroop of suikerriet. Er is zelfs een Nationale Mexicaanse Tequila Academie. Kwaliteits artisanale tequila wordt aanbevolen.

Huur goede diensten in en vermijd onnodige officiële of politieproblemen

Elk land heeft zijn goede en slechte kanten. In Mexico is de politieke situatie al decennia lang complex en heeft de corruptie zich in sommige aspecten van het openbaar bestuur en de officiële diensten gevestigd, evenals het bestaan ​​van de maffia. Om deze redenen extreme aandacht en zorg tijdens uw reis. Let bijvoorbeeld niet op uw bagage en bezittingen op luchthavens of andere plaatsen, houd altijd de telefoons van uw ambassade in Mexico bij de hand en raak niet betrokken bij onnodige problemen die u kunt vermijden. Zie Ambassade van Spanje in Mexico.


Meer informatie
  • Reis naar Mexico, basisvragen en antwoorden
  • Foto's van Mexico
  • Goedkope vluchten naar Mexico


Video: CANCUN u0026 PUERTO MORELOS - 8 TRAVEL TIPS u0026 HACKS To Know BEFORE You Go. Mexico Travel Guide 2020 (Maart 2021).