Algemeen

Vergelijking van Google's Android met iPhone

Vergelijking van Google's Android met iPhone

Sinds de G1-gsm van T-Mobile vorige week debuteerde, werd deze snel vergeleken met de iPhone van Apple en de BlackBerry van RIM en, ondanks de vele tekortkomingen, gebreken en teleurstellingen van Google's eerste uitstapje naar de smartphonemarkt. mobiele telefonie, de G1 en Google Android doen het niet zo goed.

Hieronder staat een lijst met enkele vragen die Google zal moeten oplossen om te concurreren met de nieuwste mobiele modellen van andere bedrijven:

Multitouch-technologie: Degenen die bekend zijn met of blij zijn met Apple's innovatieve interface met multitouch-technologie (multitouch) zullen klagen als ze ontdekken dat de G1 deze niet heeft.

Accelerometer: de G1 bevat een accelerometer, maar deze werkt alleen als het toetsenbord is uitgeklapt en niet kantelt het apparaat, dus als je op een groot scherm op internet wilt surfen, moet je eerst de grootte van de telefoon verdubbelen.

Saaie interface: hoewel het niet de lelijkste ter wereld is, kan de interface van de G1 niemand boeien. Oké, maar niet wat je zou verwachten van een HTC-innovatie, vooral in de schaduw van Apple's esthetiek.

Bevat geen video-opname: je zou ook verwachten dat HTC een video-opname-optie zou hebben toegevoegd aan de 3.2Mp-camera van de G1, maar dat is niet het geval en mist dus een fantastische kans om Apple te verslaan in zijn eigen spel, al dat de iPhone ook het opnemen van video's niet toestaat.

Lage batterijduur: de spreektijd van de G1 is standaard: vijf uur; maar de stand-by tijd valt erg tegen: slechts 130 uur, vergeleken met 300 voor de iPhone.

Gebrek aan desktopsynchronisatie: net als het gebrek aan ondersteuning voor Exchange Server, maakt het ontbreken van desktopsynchronisatie het moeilijk om verbinding te maken met Outlook, wat niet goed is voor bedrijven.

Koptelefoon via USB: de G1 heeft geen 3,5 mm jack-aansluiting voor koptelefoons. Alleen met de USB-aansluiting, dus gebruikers zullen een adapter moeten kopen.

Gebrek aan Exchange Server-ondersteuning: T-Mobile en Google zullen nauwelijks kunnen concurreren met RIM's BlackBerry of een andere telefoon van de volgende generatie, gezien het ontbreken van Exchange Server-ondersteuning. Google heeft aangegeven dat het van externe ontwikkelaars verwacht dat ze binnenkort een applicatie maken die ondersteuning biedt voor Exchange, maar door de afwezigheid ervan benadeelt de G1 vanaf het moment dat deze op de markt komt.

Bron: Macworld

Video: Beyond Mobile: Building Flutter Apps for iOS, Android, Chrome OS, and Web Google IO19 (Oktober 2020).