Algemeen

Effecten van nanotechnologie op gezondheid en milieu

Effecten van nanotechnologie op gezondheid en milieu

09/11: NSF kent $ 12 miljoen toe aan Rice University om de gezondheids- en milieueffecten van nanotechnologie te bestuderen

De NSF (National Science Foundation) heeft de financiering voor het Center for Biological and Environmental Nanotechnology (CBEN) aan de Rice University uitgebreid met een verlenging van 5 jaar, $ 12 miljoen. Deze vernieuwing garandeert de voortzetting van de CBEN-programma's tot 2011.

CBEN was 's werelds eerste academische onderzoekscentrum dat zich toelegde op de studie van de interactie tussen nanomaterialen en levende organismen en ecosystemen. Het ontving in 2001 een subsidie ​​van vijf jaar en komt in aanmerking voor een verlenging met vijf jaar.
"In de eerste vijf jaar heeft CBEN nieuw onderzoek ontwikkeld op het gebied van nanogeneeskunde, nanobiotechnologie, nanotoxicologie en methoden op nanoschaal voor milieuherstel", aldus CBEN-directeur en hoogleraar scheikunde Vicki Colvin. "CBEN heeft een actieve rol gespeeld. het informeren van publiek, wetgevers en industrie over de mogelijke onbedoelde gevolgen van nanotechnologie voor het milieu. Met deze nieuwe fondsen willen we nog belangrijkere vooruitgang boeken ”.

Bron: nanotech-now.com

Met betrekking tot effecten van nanotechnologie op gezondheid en milieu:

  • Effecten van nanodeeltjes op gezondheid en milieu
  • Het Verenigd Koninkrijk investeert in onderzoek naar de impact van nanodeeltjes
  • Gezondheidsrisico's van nanodeeltjes
  • Nanotechnologie en het milieu: buckyballs

Video: Understanding Plasma Science Part 1 - September 25, 2017 (Oktober 2020).