Algemeen

Europese handelsvereniging voor nanotechnologie

Europese handelsvereniging voor nanotechnologie

Het European Nanotechnology Institute heeft aangekondigd een Europese handelsvereniging voor nanotechnologie op te richten. Het zal de "European Nanotechnology Trade Association" (ENTA) heten.

Tot de doelstellingen van deze nieuwe vereniging behoren communicatie met de overheid, bevordering van de coördinatie tussen de nanotechnologiesector, politici en de wetenschappelijke gemeenschap om bij te dragen tot de ontwikkeling van nieuwe veilige en verantwoorde nanotechnologieën (zie definitie van verantwoorde nanotechnologie).

Volgens een verklaring van Cordis “zal ENTA nauw samenwerken met de media en overheidsinstanties om de standpunten en behoeften van de sector bekend te maken (met betrekking tot wet- en regelgeving en standaard operationele procedures) en sterke relaties te creëren. met ngo's en het publiek om de inzet van de hele gemeenschap te verzekeren ”.

De doelstellingen van de nieuwe European Nanotechnology Association zijn:

  • Gunstige voorwaarden scheppen voor meer investeringen en betere coördinatie van onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten (O&O)
  • Wereldwijd concurrerende infrastructuren ontwikkelen
  • Bevordering van onderwijs en interdisciplinaire opleiding van onderzoekers, met de nadruk op een zakelijke benadering
  • Ethische principes respecteren, sociale overwegingen integreren in de vroege stadia van O&O en het debat en de dialoog met burgers bevorderen

ENTA wordt in juni officieel gelanceerd.


Video: Mit dem Nano-U-Boot gegen Kopfschmerzen u0026 Tumore (Oktober 2020).