Algemeen

Investering in nanotechnologie in Rusland

Investering in nanotechnologie in Rusland

De regio Sverdlovsk verhoogt zijn budget voor nanotechnologie met 500%

De regio Sverdlovsk is van plan om tussen 2011 en 2013 840 miljoen roebel te investeren in de ontwikkeling van nanotechnologie. Dit betekent een aanzienlijke toename van de investeringen, vergeleken met 179 miljoen roebel die in de afgelopen 3 jaar zijn geïnvesteerd.

De Russische markt voor nanotechnologie is erg onderontwikkeld en vertegenwoordigt minder dan 1% van het wereldmarktaandeel. Financiële steun van de overheid zal naar verwachting de concurrentie van Rusland in de sector stimuleren en het land helpen marktaandeel te winnen.

De Russian Corporation for Nanotechnologies (RUSNANO) verstrekt financiering voor de meest veelbelovende regionale projecten. Momenteel zijn meer dan 30 projecten in de regio Sverdlovsk gefinancierd door RUSNANO, waarvan één meer dan 800 miljoen roebel aan financiering heeft ontvangen.

Een ander project waarin RUSNANO geïnteresseerd is, is Russkyi Magniy (Russisch magnesium). Details van de deelname van RUSNANO aan het project zijn in ontwikkeling. De Russkiy Magniy-fabriek, die in de regio Sverdlovsk zal worden gevestigd, zal naar verwachting 23.000 ton magnesium en 30.000 ton silicium per jaar produceren.

Bron: BSR RuslandVideo: Personen zullen US Dollar investering Staatsolie obligatie terug krijgen in SRD - ABC Online Nieuws (Augustus 2021).