Algemeen

Firefox overweegt advertenties te verkopen in zijn nieuwe tabbladstrook

Firefox overweegt advertenties te verkopen in zijn nieuwe tabbladstrook

Mozilla zal advertenties op Firefox verkopen om een ​​nieuwe inkomstenstroom te creëren

De open source browser Firefox heeft in een blogpost aangekondigd dat het overweegt advertenties te verkopen in zijn nieuwe tabbladen. Uitgevers kunnen gesponsorde advertenties kopen die naast normale vakken worden weergegeven, met een duidelijke promotietag.

In eerste instantie wil Mozilla de nieuwe strook met tabbladen vooraf vullen. Net als andere snelkiesfuncties in andere browsers, gebruikt Firefox onze browsegeschiedenis om onze meest bezochte websites in de nieuwe tabbladstrook te plaatsen, maar als de geschiedenis leeg is, wordt de nieuwe tabbladstrook ook leeg weergegeven.

Dat is waar de non-profitorganisatie van plan is om standaard naar de meest populaire websites in ons gebied te gaan. Ook zullen sommige spaties worden gebruikt voor gepromote dozen.

Het bedrijf zou een eerste test kunnen uitvoeren om te zien hoe gebruikers reageren voordat het de gepromote boxen aan alle gebruikers introduceert in de nieuwe tabbladenstrook.

Voorlopig haalt de stichting het grootste deel van haar inkomsten uit Google-advertenties. Google en Firefox hebben een overeenkomst getekend om van Google de standaardzoekmachine te maken. De twee entiteiten delen ook de advertentie-inkomsten van Google AdWords-advertenties.

En dat is het; 90% van de jaarlijkse inkomsten van Mozilla komt van Google. Nu het marktaandeel van Firefox krimpt, moet de stichting een nieuwe bron van inkomsten vinden. Mozilla was een van de belangrijkste partners van Google, maar nu Google een eigen Chrome-browser heeft - die nu ook veel populairder is dan Firefox - zou het bedrijf opnieuw kunnen onderhandelen over een veel minder gunstige deal voor Mozilla.

De afgelopen twee jaar hebben Mozilla en de advertentie-industrie op gespannen voet gestaan. De stichting creëerde de do-not-track-functie die het volgen van het browsen van gebruikers en gerichte advertenties vermijdt. Wanneer gebruikers deze functie activeren, stopt de browser met het accepteren van cookies van derden, waardoor het veel moeilijker wordt om gerichte advertenties op internet weer te geven. Vorig jaar koos Mozilla er zelfs voor om cookies van derden automatisch te blokkeren van websites die de gebruiker niet had bezocht.
Nu wil Mozilla zaken doen met adverteerders. Het is onduidelijk wanneer het de gepromote boxen aan zijn nieuwe gebruikers zal tonen. De stichting zal waarschijnlijk eerst met potentiële adverteerders willen praten.

Bron: http://techcrunch.com/2014/02/12/mozilla-will-sell-ads-in-firefox-to-create-a-new-revenue-stream/Video: Firefox Leaks Search Terms to ISP Through DNS BUG? YIKES! (December 2021).