Investering

Wat gebeurt er met Google?

Wat gebeurt er met Google?

Google is een geweldige plek om te werken, maar het is niet de voorkeur van beleggers om hun kapitaal te plaatsen.

Evolutie van technologiebedrijven in 2014

In 2014, De aandelen van Google zijn met ongeveer 10% afgeschreven en het stelde zojuist zijn jaarlijkse minimumprijs vast op 16 december ($ 495 per aandeel):

Bron: zelf gemaakt

Vergelijk de evolutie van Google in 2014 met die van zijn belangrijkste technologische concurrenten:

1. Microsoft het is met meer dan 25% gewaardeerd.

2. De investering van Yahoo! De Aziatische e-commercegigant Alibaba werd goed geaccepteerd door investeerders en zijn aandelen zijn de afgelopen maanden met 30% gestegen.

3. Manzana heeft een stijging van 40% sinds begin 2014 die lijkt te worden geconsolideerd na de lancering van de iPhone 6 en Apple Pay in de laatste vier maanden van het jaar.

4. De acties van Facebook Ze zijn het hele jaar door continu en stabiel met meer dan 40% gestegen en de markt heeft de miljonair-acquisitie van WhatsApp in februari 2014 niet bestraft voor 22.000 miljoen dollar.

Meer concurrentie: Facebook en Apple

Een van de grootste problemen van Google is de toegenomen concurrentie in zijn kernactiviteiten: digitale reclame.

Hoewel het nog steeds de wereldleider is in deze markt, met een aandeel van 31% in de totale online advertentie-inkomsten, Facebook wint snel terrein op zowel internet als mobiel. En er is enige bezorgdheid over de inkomsten die door YouTube worden gegenereerd, aangezien het sociale netwerk zijn video-inspanningen agressief opvoert.

Hij Apple heropleving Met de iPhone 6 heeft het ook de visie van investeerders op Google geschaad, aangezien het Android-systeem de belangrijkste concurrent is van het iOS waarmee Apple-terminals werken.

Het afstoten van Motorola (verlies lijden) en de stagnatie van Samsung hebben het imago van Google in deze sector geschaad.

Strategie op middellange termijn

Net als zijn technologische concurrenten heeft Google verschillende overnames gedaan met als doel diversifieer en vergroot uw inkomstenbronnenMaar deze weddenschappen lijken investeerders niet te hebben overtuigd.

Het investeerde begin 2014 2,3 miljard euro in Nest, een fabrikant van slimme apparaten; in april verwierf het Titan Aeroespace, een dronefabrikant, en in de zomer investeerde het $ 500 miljoen in Skybox Imaging met als doel een eigen vloot van satellieten te hebben.

Deze investeringen geven het gevoel dat Google zich concentreert op het overbrengen van het beeld dat het bedrijf niet alleen een zoekmachine is, maar de wereldwijde benchmark in technologie, en dat u negeert uw belangrijkste inkomstenbron: reclame.

Beleggers op de financiële markten waarderen kortetermijnrendementen veel meer dan strategische planning op middellange en lange termijn. Misschien positioneert Google zich in de sectoren van de toekomst, maar er zijn twee realiteiten van de digitale wereld die het kent en niet mag vergeten:

  • Dat alles heel snel gebeurt, en
  • Dat er meestal geen tweede kansen zijn.

Bron: CNN Money

Afbeeldingscredits: digitalstrategyconsulting.com; internetbillboards.net;

Bericht auteur
Ramón Pedreño, BA in Business Administration en Master in Fiscaliteit, Partner in EMDER, Recht en Bedrijfskunde, en Strategisch en Financieel Directeur bij IT&IS


Video: 9 SEO Hacks om hoger in Google te komen! (Oktober 2020).