Algemeen

Voorspellingsmarkt om IT-beveiliging te verbeteren

Voorspellingsmarkt om IT-beveiliging te verbeteren

Een toekomstige markt voor IT-beveiligingssystemen

Informatiebeveiligingsonderzoekers van universiteiten, de industrie en de Amerikaanse inlichtingengemeenschap werken samen om een ​​proefproject te ontwikkelen voor een 'voorspellingsmarkt' die in staat is te anticiperen op belangrijke informatiebeveiligingsgebeurtenissen voordat ze gebeuren.

Een voorspellingsmarkt is vergelijkbaar met een normale aandelenbeurs, behalve dat de "waarden" eenvoudige uitspraken zijn die de leden van de beurs moeten evalueren. Beleggers zullen "aandelen" van een effect kopen en verkopen afhankelijk van hun vertrouwen in de toekomstige uitkomst; met als algemeen doel de waarde van hun portefeuilles te verhogen, wat hen op zijn beurt een soort financiële beloning oplevert. Beleggers kunnen ervoor kiezen om extra aandelen van één effect te kopen of verkopen, en die koop- en verkoopactiviteit duwt de aandelenkoers omhoog of omlaag, net als in een echte markt.

Enkele van de waarden die worden bestudeerd, beslaan enkele maanden, zoals: "Het spamvolume zal in het derde kwartaal van 2011 met 10 procent toenemen." Anderen vragen deelnemers om de waarschijnlijkheid van gebeurtenissen op afstand te evalueren, zoals de mogelijkheid dat het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden een wet zal aannemen met de woorden 'cyber' en 'veiligheid' in de titel tijdens de eerste zitting van de 112e congres, of dat de veelgebruikte coderingsalgoritmen binnen de komende 24 maanden zullen worden gekraakt.

Greg Shannon, hoofdwetenschapper voor het CERT-programma bij het Carnegie Mellon Software Engineering Institute, die bij het project betrokken is, zegt dat het doel is om bruikbare informatie te verstrekken.

Voorspellingsmarkten hebben effectief allerlei evenementen en trends voorspeld, van het succes van sportteams tot de verkoop van nieuwe producten. Het proefproject zal voortbouwen op software en diensten van Consensus Point, een in Nashville gevestigd bedrijf dat heeft bijgedragen aan het opbouwen van door werknemers geleide voorspellingsmarkten voor verschillende grote bedrijven, waaronder General Electric, Best Buy en Qualcomm.

Bron: Technology Review


Video: Cyber Security Full Course for Beginner (Oktober 2020).