Informatie

Slaapstoornissen bij kinderen

Slaapstoornissen bij kinderen

Kinderen kunnen ook last hebben van slaapstoornissen. Veel van de bezoeken aan de kinderarts houden meestal verband met een slaapprobleem.

Gebrek aan routine, stress, ziekte, bepaalde medicijnen of overmatige opwinding kunnen slaapstoornissen veroorzaken, deze situaties kunnen op elk moment in elk gezin voorkomen.

De overgrote meerderheid van pediatrische experts benadrukt het belang van het ontwikkelen van een dagelijkse routine die uw baby geleidelijk helpt om de hele nacht door te slapen.

Pasgeborenen wisselen gedurende de 24 uur af tussen slaaptijden (2 tot 4 uur) en wakker worden. Naarmate baby's groeien en ze voor een langere periode gaan slapen zonder wakker te worden met borstvoeding, wordt een routine met betrekking tot de timing van maaltijden, spelletjes, wandelingen en pauzes belangrijk.

De voeding

Als uw kind moeite heeft met slapen, vermijd dan voedsel dat zijn weerstand tegen slaap kan verhogen. Onder de voedingsmiddelen die je moet vermijden zijn Coca-Cola en andere koolzuurhoudende dranken, snoep, desserts met veel suiker en de typische fastfoodmaaltijden. Als uw kind aan slapeloosheid lijdt, maak dan van de gelegenheid gebruik om het dieet van het hele gezin te veranderen door meer groenten en fruit op te nemen. Probeer het lichte diners te geven, en geef meer aandacht aan ontbijt en maaltijden. En bied hem voor het slapengaan een glas warme melk met honing aan.

Fysieke factoren

Snurken, obstipatie, urineren in bed, allergieën, ziekte of onvolwassenheid zijn allemaal fysieke factoren die slaapproblemen kunnen veroorzaken.

Psychologische factoren

Het is gebruikelijk dat de kleine kinderen gevoelens van bezorgdheid ontwikkelen over fysiek gescheiden zijn van hun ouders, angst voor het donker enz. Depressie, hoewel minder vaak voor dan bij volwassenen, kan om verschillende redenen voorkomen bij kleuters, schoolkinderen en adolescenten. Een van de manifestaties ervan is een grotere moeilijkheid om 's nachts te slapen.

Tieners ze kunnen problemen hebben met drugs, alcohol, tabak, problemen op school en andere grote problemen. In het geval van de kleintjes is het belangrijk om met hen over hun angsten te praten om ze te helpen deze te overwinnen. In het geval van adolescenten moeten ouders proberen communicatiekanalen open te houden om gezamenlijk de problemen op te lossen die de reden zijn om 's nachts niet te kunnen slapen.

Video: Snel herstel van slapeloosheid en burn-out (Oktober 2020).