Europa

De Italiaanse Alpen

De Italiaanse Alpen

De Alpen in Italië zijn een belangrijke toeristische omgeving. Sport, skiën, natuurlandschappen, schoonheid… Zowel in de winter (skiën) als in de zomer (bergbeklimmen, wandelen, kamperen…) hebben natuurliefhebbers in de Italiaanse Alpen een schat van onschatbare waarde waarvan ze kunnen genieten in een omgeving van charmante dorpjes , traditie, gastvrijheid en voortreffelijke keuken.

Zes Italiaanse regio's zijn gerelateerd aan de Alpen: Valle d'Aosta, Piemonte, Lombardije, Veneto, Trentino - Alto Adige en Friuli Venezia Giulia.

De Aosta-vallei

De Aosta-vallei is ideaal voor skiërs en biedt een van de meest spectaculaire omgevingen en landschappen in Europa (alpiene gletsjers, van de Gran Paradiso tot de Matterhorn of Matterhorn, en van de Mont Blanc tot de Monte Rosa. In de Aosta-vallei heeft u toegang tot de hoogste niveaus met moderne liften en kunt u genieten van een spectaculair uitzicht. Afgezien van de circuits om te skiën en schaatsen, zijn er in de zomer veel routes voor degenen die willen wandelen, fietsen of fietsen. geniet van de mountainbike.

Piemonte

Geschiedenis, landschap, bergcultuur… Een van de oudste yoya's in de Italiaanse Alpen, altijd klaar om herontdekt te worden. Website van de regio Piemonte.

Lombardije

In een weelderige natuurlijke omgeving wordt gezegd dat Lombardije een mix is ​​van passie, natuur en traditie. De toeristische traditie is gebaseerd op vele decennia van professionaliteit en ervaring die het zeer aangenaam maken om te kunnen genieten van het landschap van eenzame bergen, uitgestrekte weilanden, ondoordringbare bossen en wijngaarden. Website van de regio Lombardije.

Veneto

Veneto wordt gekenmerkt als een alpien gebied met een grote natuurlijke schoonheid. Tre Cime di Lavaredo, het natuurlijke amfitheater van Cortina d'Ampezzo met talloze steden zoals Cadore, Valle d'Ampezzo, Comelico, Marmolada en Mt Cristallo, onder andere paradijsjes voor liefhebbers van wintersport. Website van de regio Veneto.

Trentino

Trentino biedt natuurlijke en culturele hulpbronnen, schone lucht en een prachtige omgeving. Het is een gebied van tradities, sterke persoonlijkheid van zijn mensen, zijn landbouwproducten. Harmonie van natuur en cultuur. Mens en omgeving. Dit alpiene gebied omvat: Adamello-Presanella, Cevedale, Brenta Dolomieten, Val di Fassa Dolomieten, Lagorai en Pale di S. Martino. Website van de regio Trentino.

Alto Adige

Alto Adige is de meest noordelijke regio van Italië in het hart van de oostelijke Alpen. De landschappen zijn zeer divers, van de berggebieden van Ortles-Cevedale (Solda, Trafoi, Val Martello) tot de toppen van de Dolomieten en de valleien van Bassa Atesina. Een derde van zijn grondgebied wordt beschermd door milieu- en landschapswetten, die het behoud van een groot aantal natuurparken garanderen. Web.

Friuli Venetië Giulia

Dit alpiene gebied integreert Carnia, een van de best bewaarde gebieden van de Alpen. Tarvisio, Piancavallo, vlakbij Aviano, een van de best uitgeruste plaatsen om te skiën. Vanuit Piancavallo, afdalend richting Barcis en het meer, heeft u toegang tot de toppen van de Friulische Dolomieten van Valcellina. Of andere berggebieden in de omgeving van Pordenone: Val Colvera, Val Tramontina, Val Cosa en Val D'Arzino. Web FVG.

Gerelateerde onderwerpen:

  • Reis naar Italië
  • Italiaanse steden
  • Reis naar Florence

Video: Mooi uitzicht over Italiaanse Alpen (Oktober 2020).