Europa

Venetië: pracht, leven, plezier en rust

Venetië: pracht, leven, plezier en rust

Venetië, de stad van kooplieden en industriëlen

Lewis Mumford zegt dat Venetië, in die tijd een republikeinse staat en stad, veel kenmerken had van een moderne stad, meer per ongeluk dan door ontwerp. Het beweerde evenmin een ideale stad te zijn, maar het was het beste dat een opeenvolging van kooplieden en industriëlen kon creëren.

Een stad vol pracht, leven, plezier en rust

Venetië is voor veel mensen echter een Ideale stad vandaag. Iedereen wil het minstens één keer bezoeken; een vriend van me heeft het vaak bezocht omdat hij zegt dat er geen andere plaats is zo vol leven, plezier en vrede. U kunt Venetië niet bereiken (het verdient de voorkeur om langs het Canal Grande te komen) zonder de geschiedenis en pracht van de plaats te voelen. Het is een stad om te zien, maar er wonen ook veel mensen (voornamelijk Italianen). Toeristen mengen zich onder de inwoners en vormen op de een of andere manier een tijdelijke gemeenschap die de erfgoed van schoonheid en kracht van de stad.

Venetië bovenop 118 eilanden, met 150 kanalen en 400 bruggen

Venetië is beroemd over de hele wereld hun kanalen. Het is gebouwd bovenop een archipel van 118 eilanden met 150 kanalen in een lagune met 400 bruggen. Ik en mijn vrouw zijn de beroemde overgestoken Rialtobrug en de Brug der Zuchten.

In het oude gedeelte dienen de grachten als uitvalswegen en los van het treinstation en de wegentrees in het noorden van de stad alle soorten vervoer zijn te voet of per boot. Venetië is dus uniek in Europa omdat het een 21e-eeuwse stad is zonder auto's en vrachtwagens. We waren op een warme en vochtige dag in Venetië en deden wat je zou moeten vermijden - breng er gewoon een paar uur door. We bezoeken de toren voor San Marcos en de kathedraal, de gevel maakte meer indruk op mij dan het interieur. We zagen de vier bronzen paarden en waren erg onder de indruk. We aten ook lekker in een restaurant en gelukkig was het niet te duur.

Venetië: voel de geschiedenis en cultuur van de Renaissance

In Venetië zijn is als wandelen met Canaletto en de geschiedenis en cultuur van de Renaissance voelen. Je zou kunnen zeggen dat Venetië deel uitmaakt van ieders erfgoed.

Lees verder over Venetië (Italië)

  • Wat te bezoeken in Venetië
  • Bezoek Venetië in de zomer


Video: EERSTE OORLOG MEEMAKEN XL - Rust #4 (Oktober 2021).