Advies en zorg

Suikerzweefvliegtuigen: basisinformatie

Suikerzweefvliegtuigen: basisinformatie

Deze kleine, schattige en grappige dieren ze lijken veel op vliegende eekhoorns. De waarheid is dat ze geweldig zijn! De wetenschappelijke naam is Petaurus breviceps maar het is algemeen bekend als suiker zweefvliegtuig. Zij zijn mooi diprotodont-zoogdieren van de familie Petauridae. Laten we wat meer weten over deze prachtige dieren!

Belangrijke mededeling: Als we een of meer zweefvliegtuigen willen hebben van suiker als huisdier, we moeten heel verantwoordelijk zijn met hun zorg en voeding, Leuk vinden zorg voor voldoende ruimte voor uw gezondheid en welzijn. Je moet wees bereid en committeer om voor hen te zorgen voldoende.

Wat zijn zij? - Basisinformatie over Petauros

Nachtdieren met grote ogen en oren die boomgewoonten hebben.
Het zijn zoogdieren en ze zijn één buideldieren familie diprotodonts dan ze wonen in Australië en Nieuw-Guinea.
De algemene naam is Sugar Glider, omdat ze geven de voorkeur aan suikerachtig en zoet voedsel.
● Een volwassen zweefvliegtuig meet 13-18 cm van de punt van de snuit tot de basis van de staart, die op zijn beurt net zo lang is als het lichaam. Mannetjes zijn meestal wat groter en zwaarder dan vrouwtjes
Vrouwtjes hebben, net als kangoeroes, een buidel (buidel van de buideldieren; bestaat uit een huidplooi die de borsten bedekt en vormt een epidermaal zakje dat functioneert als een couveuse)
Het vrouwtje baart een tot twee jongen na een draagtijd van ongeveer 16 dagen.
● Indien goed verzorgd ze kunnen 8 tot 15 jaar oud worden, de normaalste 10-12 jaar

* Zweefvliegtuigen - Google-afbeeldingen

Wat eten zij? - Basisdieet van zweefvliegtuigen

● Zijn dieet is omnivoor en voedt zich met het sap van takken en de nectar van bloemen, evenals met spinnen, motten, coleoptera en insectenlarven. Het is ook in staat om op vogels en kleine zoogdieren te jagen

In gevangenschap is het praktisch onmogelijk om ze zo'n compleet en gevarieerd dieet aan te bieden, maar gelukkig accepteren zweefvliegtuigen ook ander voer goed die we gemakkelijker kunnen bereiken. Het eten het moet rijk zijn aan koolhydraten en zou ook moeten bevatten dierlijk eiwit, mineralen en vitamines, maar heel weinig vet. De belangrijkste bron van koolhydraten en vitamines zijn vers fruit van alle soorten. Ze houden van de appels (vooral snoep), peren, meloen, perziken, pruimen, bananen, bessen, druiven, tomaten…enzovoort. Haar favoriete lekkernijen: dadels, vijgen en rozijnen. De Zure vruchten zoals kiwi's en citrusvruchten moeten met mate worden toegediend. Sommige zweefvliegtuigen eten ook wortelen, sla, broccoli, komkommer, courgette, peterselie, maïs, gekiemde granen of zelfs müsli (geen suiker). Bied uw zweefvliegtuigen verschillende soorten fruit of groenten aan en kijk welke ze het lekkerst vinden. Ze zijn over het algemeen ook dol op walnoten, hazelnoten, zonnebloempitten en avocado, maar ze moeten in kleine hoeveelheden worden gegeven omdat ze erg vetrijk zijn. Ze houden van zoet voedsel. Zet ze een beetje honing op de vrucht, maar geef ze geen pure suiker of chocolade of andere zoetigheden.

Ze moeten altijd vers water hebben, bij voorkeur natuurlijk
Het is beter om ze 's nachts te voeren

Hier heb je een grappige video van een zweefvliegtuig:

Grappig toch?

Bedankt voor het langskomen, vrienden van de Petauros !! 😀

Video: Dinner sugar glider (Oktober 2020).