Zwangerschap

Hoe zwangerschapsstriae te voorkomen?

Hoe zwangerschapsstriae te voorkomen?

Striae tijdens de zwangerschap

Ze komen zeer vaak voor bij zwangere vrouwen, vooral tijdens de tweede helft van de zwangerschap.

De beste manier om het verschijnen van striae tijdens de zwangerschap te voorkomen, is door de huid zo elastisch mogelijk te houden en dit wordt bereikt met een goede hydratatie.

Wat zijn striae?

Hij buikgroei en de gewichtstoename die tijdens de zwangerschap optreedt, veroorzaakt soms de dermis, de elastische laag van de huid, teveel strekken waardoor de verschijning van littekens op de huid wat zijn de telefoontjes striae.

Striae zijn aanvankelijk gekleurd roze of roodachtig, en verandert dan in een glanzende huid die gestreept lijkt in kleur zilver of wit. Ze verschijnen meestal in de buik, borsten, de armen, de billen en de dijen.

Wat kan er worden gedaan om striae te voorkomen?

De beste verdediging tegen striae is ervoor te zorgen dat de huid tijdens de zwangerschap maximale elasticiteit behoudt. Dit wordt bereikt door de huid te allen tijde goed gehydrateerd en soepel te houden.

Dit kan worden bereikt met:

De collageen- en elastinevezels van de huid zijn erg belangrijk om de huid glad te houden en om het snelle uitrekken dat optreedt tijdens de zwangerschap te kunnen weerstaan, waardoor het niet breekt en striae ontstaat.

Eet voedsel dat rijk is aan Vitamine E, vitamine C, zink en silica helpt bij het vormen van collageen.

  • Hydratatie

Het is belangrijk om ongeveer te drinken 2 liter water per dagomdat dit de huid zal versterken en vernieuwen.

  • Oefening

De oefening verbetert de bloedsomloop, waardoor de huid elastisch blijft.

  • Houd de huid gehydrateerd

Vanaf het eerste trimester van de zwangerschap moet de huid goed gehydrateerd worden gehouden. Hydratatie wordt aanbevolen drie of vier keer per dag met producten die als hoofdingrediënt bevatten cacaoboter of Shea boter, en masseer de borsten, buik, heupen en billen.

Hoe kunnen striae worden verwijderd nadat ze zijn verschenen?

Na de zwangerschap kunt u met een dermatoloog overleggen over de mogelijke opties die er zijn om deze te minimaliseren.

Het beste is behandel ze inde vroege stadia, wanneer de striaeze zijn nog steeds roze of rooden reageren gemakkelijker op de behandeling.

Zodra striae het stadium bereikt waarin ze wit of zilver worden, zijn het meestal diepere littekens en zijn ze veel moeilijker te behandelen.

Er zijn veel producten die beweren striae te repareren, maar in de meeste gevallen zijn er geen sluitende gegevens in dit opzicht.

Het is erg belangrijk om een ​​specialist te raadplegen voordat u een van deze producten aanbrengt, vooral als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

  • Tarwekiemolie. Helpt bij het verbeteren van striae in de beginfase.
  • Glycolzuur. Verhoogt de productie van collageen.
  • Vitamine C. Verhoogt de productie van collageen en helpt striae in de beginfase te elimineren. Om een ​​groter effect te krijgen, wordt het vaak gecombineerd met glycolzuur.
  • Retinoïden Van retinoïden is aangetoond dat ze behoorlijk effectief zijn bij het verhogen van de productie van collageen en elasticiteit tijdens de vroege stadia. Ze moeten worden vermeden in geval van zwangerschap of als u borstvoeding geeft.
  • Zijn

Blijf lezen:

Video: 11 weken zwanger. (Oktober 2020).