Algemeen

Cornwall gids

Cornwall gids

Cornwall (Cornwall)
(Zie op onze kaart van Cornwall op Google Map)
Engeland, Verenigd Koninkrijk)

Beste plaatsen in Cornwall

Als u door Cornwall reist, zijn er veel interessante sites. Uitstekend kustlandschap, goede restaurants waar u vis kunt eten, attracties, natuurparken… Tegenwoordig is het een van de meest aantrekkelijke toeristencentra in het Verenigd Koninkrijk.

Gelegen in het uiterste zuidwesten van Engeland, komen veel toeristen met de veerboot in Plymouth aan, maar ze begeven zich snel naar andere delen van het VK, niet wetende dat de landen van Cornwall veel schrijvers hebben geïnspireerd en dat de toeristische bronnen van het grootste belang zijn. Het is het hertogdom in handen van Camilla Mountbatten-Windsor, echtgenote van de Prins van Wales en waarvan we een noodgids aanbieden.

Cornwall biedt alle kustcontrasten, in het zuiden met brede zandstranden en in het noorden met imposante kliffen, grotten en kleine havens en vissersdorpjes die regelmatig toeristen en kunstenaars uit het buitenland en uit het Verenigd Koninkrijk trekken (St Yves, Fowey ...)

Interessante plaatsen om te bezoeken - South Cornwal

-Speciale attracties voor kinderen (ook interessant voor volwassenen):

 • Edem Project (St Austell): Een educatief project geïnspireerd door de behoefte om de mens het belang van de natuurlijke omgeving te laten inzien. Een spectaculair en leerzaam pretpark. Zie Edem Projet op Google Maps. Foto's Edem Project.
 • Monkey Sanctuary (Looe) Initiatief voor het overleven en welzijn van apen. Zie Monkey Sanctuary op Google Maps.
 • Newquay Zoo (Newquay) de enige dierentuin in Cornwall, gelegen op meer dan 10 hectare aan prachtige tropische tuinen en rijke en opwindende dieren in het wild. Zie Newquay Zoo op Google Maps.
 • Blue Reef Aquarium (Newquay) Wandelend door de zee in 250.000 liter water, biedt dit aquarium een ​​fantastisch uitzicht op het zeeleven. Zie Blue Reef Aquarium op Google Maps.

-The Lost Garden of Heligan (St Austell): een van de belangrijkste herstelprojecten in Europa op het gebied van historisch herstel van tuinen en hun historische mysteries. Zie The Lost Garden of Heligan op Google Maps.

- Land’s End (Lands End). Een van de beroemdste landschappen aan de kust van Cornwall heeft een bezoekerscentrum, et. Zie Lands End-locatie op Google Maps.

-Kastelen:

 • Fowey en St Catherine's Castle (Fowey). De stad Fowey en de overblijfselen van het kasteel - een fort gebouwd door Henry VIII om de haven van Fowey te verdedigen.
 • St Mawes Castle (St Mawes) een formidabel kasteel van Henry VII dat nu geïntegreerd is in subtropische tuinen. Het kasteel werd gebouwd in 1540-1544, tegenover Pendennis Castle (Pendennis Castle) en vormde beide artillerieforten om deze gebiedsstrategie te beschermen tegen Franse en Spaanse katholieke invasie.
 • Restormel Castle (Lostwithiel) gelegen op een heuvel aan de rivier de Fowey, anderhalve mijl ten noorden van Lostwithiel. De Noormannen bouwden het kasteel waarschijnlijk rond 1100, later vervangen in de 13e eeuw.
 • Launceston Castle (Launceston) Vanaf het kasteel, op de top van een heuvel, domineert men de prachtige. Dit kasteel was het laatste symbool van de rijkdom en macht van de middeleeuwen en een indrukwekkende en strategische constructie om de oversteek van de rivier te controleren om Cornwall binnen te gaan en te verlaten.
 • Tintagel Castle. Legendarisch kasteel van koning Arthur met spectaculaire ligging bovenop een klif en verbonden met land gevormd door een smal stuk land. Na eeuwen viel het grootste deel van het kasteel in zee en tegenwoordig zijn er nog maar kleine resten over, maar het is de moeite waard om omhoog te gaan en deel uit te maken van het kasteel.
 • St Michael’s Mount (Penzance). 14e-eeuws kasteel, de thuisbasis van de familie St Aubyn.

-Historische en statige huizen in Cornwall:

 • Cotehele House (Saltash). Een van de mooiste middeleeuwse historische huizen in het graafschap Cornwall.
 • Edgcumbe House and Country Park (Torpoint Mount) Edgcumbe is een ongelooflijk Tudor-huis van de graven van Mount Edgcumbe. Het huis is gelegen op een schiereiland dat zich uitstrekt in de rivier de Tamar en biedt een spectaculair uitzicht op Plymouth Sound, een van de mooiste natuurlijke havens in Engeland, vanaf Edgcumbe en zijn omgeving.
 • Anthony House (Torpoint) Prachtig herenhuis met 25 hectare aangelegde tuinen en parken.
 • Lanhydrock House (Bodmin) een van de prachtige landhuizen in Cornwall.

Onderwerpen met betrekking tot de Cornwall-gids:

 • VK voor kinderen
 • Historische huizen in het VK

Video: Cornwall and The Isles of Scilly - 25 Reasons To Visit - St Ives, Porthleven, Polperro plus (Oktober 2020).